Hava Durumu

Yeni Başbakan’la Bursa’da, “Kucaklayan Türkiye...”

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2014 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 07:41
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Göç Tarihi Müzesi, farklı medeniyet ve coğrafyalar ile insanlarının bu topraklardaki tarihsel kaderini, kentin dünya tarihine izlerini anlatacak.
7 Kasım’la…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışı yapacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde oluşturulan müzenin kapıları, sadece bir kentin değil,  tüm Türkiye’nin, dünyanın insanlarına açılmış olacak.
Farklı medeniyet ve inanışların, farklı kıtalardaki Müslüman halkların ve soydaşların, farklı kentlerde yaşayanların kenti durumundaki Bursa’nın bu projesi, Türkiye’yi de anlatıyor.
İç savaş ve terör mağduriyeti gerekçesiyle komşu ülke Suriye’nin halkına sınır kapılarının açıldığı bir dönemde, zorda kalanların, mecburiyette kalanların bağra basıldığı ülkeyi, Bursa’yı gündeme taşıyor.
Kucaklayan Türkiye’nin, Anadolu’nun, Bursa’nın dünya tarihindeki yerini ve topraklarının kültürel zenginliğini, Bursa’nın farkıyla ortaya koyan proje…
Yeni Başbakan’la…
Dünyaya mesaj verilecektir!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir kentin değeri ve anlatılması açısından müze uygulamalarına önem veriyor.
İcraatta, özel yer tutuyor.
Bugün…
Farklı, yaşayan müzeler, Bursa’yı anlatıyor.
Kültür ve sanattan sorumlu Başkan Danışmanı Ahmet Ömer Erdönmez, yerel yönetim kurumunun yayını Bursa’da Zaman’da müzeyi kaleme alırken, önemli bir saptamasıyla dikkati çekiyor.
Erdönmez, “Bursa’da Osmanlı topraklarından göç ile gelen birçok insan vardı. Onlar Bursa’ya yerleştikten sonra şehre önemli katkılarda bulundular. Bursa’nın bereketinde ve zenginliğinde onların da payı var.” diyor.
Bu arada…
Bursa’da sanayileşmeye önemli katkıları ve öncülükleri bulunan, böylelikle kentin binlerce insanına iş edindiren Sönmez Holding’in kurucusu merhum Ali Osman Sönmez’e, müzede yer verildi. Balkanlar’dan göç eden olarak, kente, insanına katkılarıyla anlatılacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin, kente kazandırdığı yeni müzelerin her biri, kendi aralarında Türkiye’ye örnek gösteriliyor.

Mudanya Belediyesi, “Ben de varım!” dedi!

İl sınırına dönüşen Büyükşehir Belediyesi, her biri önemli olan yeni ilçelerde, memnuniyet yaratan hizmetleriyle dikkati çekiyor.
Mudanya, Büyükşehir’e daha önce katılan ilçelerden. CHP’nin yönetimine geçmesiyle beraber, ilçe belediyesinin sıklıkla icraat açıklamaları oluyor.
Yeni katılan ilçeler, Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlama seferberliğine sahne oluyor. Mudanya Belediyesi’nin sıklaşan hizmet açıklamaları, “Hizmette, ben de varım.” mesajı veriyor.
Başkan Hayri Türkyılmaz, kış mevsimi tam anlamıyla bastırmadan birçok bölgeyi asfalta kavuşturacaklarını, yazılı bir açıklamayla duyurdu.
Çağrışan ve Bademli’de çalışmaların tamamlandığını belirtiyor. Asfalt ihtiyacı bulunan bölgelerin tümünde, çalışmaların tamamlanacağını da vurguluyor.

Nilüfer’de, 29 Ekim’le 60 bin Atatürk posteri!

29 Ekim’le…
Nilüfer, başka oluyor!
Cumhuriyet Yürüyüşü, markalaştı.
Nilüfer Belediyesi’nin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Cumhuriyet Yürüyüşü’ne, başka kentlerden de ferdi veya toplu katılımlar oluyor.
Yanı sıra…
Onbinlerce, Atatürk posteri dağıtılıyor.
Bu yıl…
60 bin kişiye, dağıtım yürütülecek.
Atatürk’ün bir görüntüsüne yer 
verilen, dış ortamlardan etkilenmeyip binalara, balkon ve pencerelere de asılabilen posterler, Nilüfer Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Nilüfer Kent Konseyi ve Dernekler Yerleşkesi’den dağıtılıyor. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.