Hava Durumu

Yeni kavşak, tam çözüm gözükmüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 07:26
Büyükşehir Belediyesi’nin gündeme getirdiği ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapımını üstlendiği yeni Mudanya Köprülü Kavşağı, tek başına çözüm olmayacak.
Ankara-İzmir Karayolu’nun köprü altı bağlantısı bu hafta açılıyor. Kısmi açılışla eskiden olduğu gibi, yine çift yönlü çalışacak.
Bursa Büyükşehir Stadyumu’na bağlantıyı ana amaç edinen yeni proje, tamamen bitirildiği zaman bile, beklenen kolaylığı sağlamayacak.
Nilüfer’in Osmangazi’yle bağlantısı ve entegre edilmesi, yıllardan beri ciddi  bir problem olmakla beraber, kavşak çalışmalarıyla görülmemiş çile yaşandı.
Acemler’den yakın çevre yoluna bağlantıyı gerçekleştirebilmek, önemli ihityaç olmaya devam ederken, trafikte çöküntü hatları oluştu.
Yeni kavşak tam açılsa da…
İzmir Karayolu’nda Orhaneli Kavşağı’ndan geçişler, Orhaneli Yolu ve Mihraplı Yolu’ndan bağlantıların devam edecek olmasıyla trafik akışı yine yavaşlayacaktır.
Acemler-Mihraplı-Beşevler arasındaki tıkanıklıkla oluşan entegrasyon sorunu, güzergahlara bütünleyici projelendirme gereğini kaçınılmaz yapıyor.
Söz Acemler’den açılmışken, yakın çevre yolundan bağlanabilmek, her daim sorun ve çile oluşturuyor ve fiziki çözüm de üretilmiyor.
İstanbul gibi…
Mevcut yolların yönetiminde, radikal ve tam doğru düzenlemeleri yapamayan, özellikle tünel yol dönemini başlatamayan Bursa’yı, yeni bulvarlar da tam kurtaramayacaktır.

Yıldırım’da çevreci başarı


Yıldırım Belediyesi, yaşanabilir çevre ilkesi ve hedefleri doğrultusunda, başlattığı uygulamalarla önemli mesafeler kaydetti.
Çevre Koruma ve Kontrol Ekipleri’nin çalışmalarıyla 23 bin 858 kilogram bitkisel yağ atığı ve 2 bin 454 kilogram pil atığı toplandı.
Kozmopolit yapı ve gelişimi dikkate alırsak, çevreci çalışmaların önemi ve yürütülen uygulamalarda artış oldu.

İnegöl’den ‘Kültürel’ gezi göçü


İnegöl Belediyesi, ilçe halkı için Bursa, Çanakkale ve Konya’ya düzenlediği turlarla yerel ve milli kültür değerleriyle buluşma sağlıyor.
Başkan Alinur Aktaş, uygulamanın ilk 4 yılında 10 bin ve  bu yıla ait son durumla da 2 bin 166 katılıma ulaşıldığını söylüyor.

Bilal Erdoğan’lı organizasyonda, ‘Osmangazi Belediyesi’ farkı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı; geleneksel sporlar için kurulan Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun festivaline, Osmangazi Belediyesi damga vurdu.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.