Hava Durumu

Yeni Vali, Bursa’yı uçurur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2013 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2013 08:09

Yarın…
Bursa’nın yeni valisi, göreve başlıyor.
Van’dan atanan Münir Karaloğlu hakkında, veda edilen kentlinin olumlu düşünceleri ve duygusal ifadeleri, sosyal medyada yer alıyor.
Büyük hizmetlerde bulunduğu, kenti gündeme taşıdığı ve tanıttığı, halkıyla kaynaştığı ve çıtayı yükselttiği konuşuluyor.
Vanlı düşüncesiyle…
Bursa’nın ve halkının şanslı olduğuna ilişkin bir yorumda, özellikle “Bursa’yı uçurur!” denildiğini okuduk.
Ayrıca…
Yorumlar itibariyle…
Devletin imkânlarını, tarihi ve kültürel değerleri gözeten, projelerin doğru ve çözümleyen olmasını önemseyen, her kuruşun kıymetini bilen vali…
Burası, Bursa!
Gölünde olmayan canavarıyla Van bir yanda, canavarla mücadele edilir gibi sorunlarıyla da Bursa, diğer bir yanda...
Büyükşehir Belediyesi ve diğer önemli ilçe belediyeleriyle çoktan beri uçurulmaya çalışan kent olan Bursa’da, merkezi yönetimden beklentiler büyük olmaya devam ediyor.
Bazı tartışmalara rağmen…
Belediyecilik hizmetleriyle şanslı Bursa, yasama ve merkezi yönetim politikalarıyla gözetilen Anadolu kentlerinin ardına düşmeye başladı.
Kentsel imeceyle de, çözüm yaratılıyor.
Ülke ekonomisine, bütçesine en fazla katkıyı yapan kentlerin en önlerinde gelen Bursa, merkezi yönetim politikası ve hizmetlerinde yavaş kalıyor.
Van Gölü Canavarı denilir, ancak Bursa gibi kent için yıllardır bürokrasi ve lobi canavarları söz konusu oluyor.
Karaloğlu’nun geldiği yerin kentlisi, “Bursa’yı uçurur!” diyor, ancak böyle söylenildiği gibi, olacak mıdır?
Ayrıca…
Zaten…
Belediyeleri, AK Parti otoritesi ve milletvekilleriyle hizmetin çabası ve elde edilen ilerlemeler, var olan gerçeklerdir.
Temel sorun...
Bursa’yı, Ankara’nın gözünde ve politikasında, en az İstanbul, Ankara ve İzmir kadar da önemli kent olarak kabul ettirebilmektir.
Çünkü…
Bursa’nın belediyeleri, genellikle hükümetlerle aynı siyasi partinin yönetiminde bulunuyor, ancak Ankara’dan hizmet, proje ve ödenek, adeta kopartılmak isteniyor.
Dolayısıyla…
Yeni Vali, elbette sihirli değneğe sahip olmayacak, ancak Bursa’yı uçurabilmesi için AK Parti ve milletvekilleriyle beraber, yeni bir Bursa- Ankara köprüsü oluştu.
Uludağ’ın yetkileri güçlükle alınabilen, hızlı tren hattının istasyonları ve çevre yolunun geçişinde tam söz hakkı verilmeyen, tarihi cami, külliye ve hanlarının belediyeler ve sponsorlarca restore edildiği, okullaşma kampanyasının kentlisiyle yürütüldüğü, havalimanı önemsenmeyen, Karayolları tarafından ana yolları yıllarca yenilenmeyen, tarımı gözden düşen, ancak Ankara’dan istenildiği gibi de planlanan ve her karışına hüküm verilen Bursa…
Yeni Vali Münir Karaloğlu’na, bu makale vesilesiyle “Hoşgeldiniz!” diyoruz, ancak Ankara’dan bir şeyler beklemeden önce, şu Mahfel’in Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için bu kez sizden bir şeyler bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.