Hava Durumu

Yerel seçimler, erkene alınır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2012 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2012 08:54
Yerel seçimler, olağan takvimiyle 2014'te, ancak 6 ay geriye alınarak, 2013 yılının eylül veya ekiminde mi sandık başına gidilecek? Bir ulusal gazeteye yansıyan haber vardı. AK Parti'nin bir milletvekili, düşünceyi doğruladı.
Bursa gündemiyle ele alındığında, AK Parti'de seçimler yarın yapılacakmış gibi, hazır kıta ve özgüven durumu, medyaya yansıdı.
Yerel seçimler, erkene alınacak mı?
Edindiğimiz bilgi…
AK Parti ve hükümetinin gündeminde, siyasi veya kamusal irade olarak resmi bir düşünce, hazırlık adımı ve talimatı yok.
Elbette ki…
Önemli, biçimleyici bazı yasama ve adımların, Turgut Özal dönemindeki gibi, kamuoyuna taşındığı, görüş ve tartışmaya açıldığı da söz konusu edilmektedir.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya'nın açıklamaları, elbette önemlidir, çünkü gerekçe ve öngörüler paylaşılmıştı.
Pendik Belediyesi'ne uzun yıllar başkanlık yapan Kaya, yerel yönetimler için reform düşünceleri, öneri ve resmi taslağına ilişkin açıklamalarıyla dikkati çekiyordu.
Belediye başkanlığından sonraki süreçte, Başbakan'a başdanışmanlık da yapan ve halen parlamenter olan Kaya'nın, yine danışman gibi çalıştığı da söyleniyor.
Durum böyle olunca…
Yerel seçimlerin erkene alınmasını, özellikle coğrafi ve iklim gerekçelerine dayandıran Kaya, siyaseti hareketlendiren bir adım atmış ve siyaseten önemsenmişti.
Kaya, Başbakan'a rapor sunacağını açıklamıştı, ancak AK Parti ve hükümete yakın kaynaklara göre, “kendi şahsi düşüncesi” yorumu yapılıyor.


1 Nisan’da duyurmuştuk, “Bursa Airlines” adım adım…

Bursa'da yeni düzenlenen “Arap Baharı” zirvesinden haftalar önce… 
Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraber Suudi Arabistan'a gitmişlerdi.
Dış temaslardan özel bir ayrıntıyı 1 Nisan'da Bursa kamuoyuna aktarmıştık. Başkan Altepe'nin özel açıklamalarıyla “Bursa Airlines” müjdesini duyurduk.
Büyükşehir Belediyesi, kurumsal yapıda yer alacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kent dinamikleri ve ayrıca Arap sermayesinin katılımıyla o gün, “Bursa Airlines uçuracak” demiştik.
Kentlinin havayolu taşımacılığı hayalleri ve beklentileri kadar, özellikle başta Araplar olmak üzere, bir turizm projesi başlatılmıştı. Altepe, ayrıca Yenişehir Havalimanı'nın merkez olacağını da açıklamıştı.
Ana hatlarıyla duyurduğumuz gelişme, Türkiye ve dünyadan havacılık haberlerini yayınlayan internet sitesine, aynı gün konu edildi. Uygulama süreci artık tam yol ilerliyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.