Hava Durumu

“Yeşil Bursa bizim” ise!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2012 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2012 09:04

Büyükşehir Belediyesi de, yeşile özlem nedeniyle başlattığı ağaçlandırma kampanyası için “Yeşil Bursa bizim” sloganını kullanıyor.
Kampanya, Dikkaldırım’da yapımına devam edilen Hüdavendigar Kent Parkı için yürütülüyor. Türlerine göre, adet başına belirli sabit ücret karşılığında, katılımcılar adına ağaçlar dikiliyor.
Başkan Recep Altepe’nin imzasıyla çeşitli çevrelere gönderilen davet mektubunda, “Yeşil Bursamızın yeşiline renk, şehrimize yeni bir soluk katacak olan Bursa’nın en büyük kent parkını, işte burada inşa ediyoruz.” deniliyor
Çeşitli unsurlarıyla 500 bin metrekarelik projenin, kentliyle beraber şekilleneceği vurgulanırken, yeni bir kent imecesi uygulanıyor.
Katılım, özel oluşturulan “www.yesilbursabizim.org” adresli internet sitesiyle olabiliyor. Ağaç türleri, 200- 9 bin TL arasında değişiyor.
Tercih ve adet işleminden sonra, kredi kartı veya havale yöntemi seçilerek, ödeme işlemi tamamlanıyor.
İnternet sitesinde, katkıda bulunanların isimleri ve tercihleri de belirtilirken, dün itibariyle toplam 78 türden 136 ağaç sayısına ulaşıldığını öğrendik.
Açıkçası…
Küresel sanayinin de merkezi Bursa’da, kampanyaya şimdiye kadar gerçekleşen katılım düzeyinde de, hayal kırıklığı yaşadık.
Şahıslar, dikkati çekiyordu!
Katılımcıların arasında, elbette ki bazı sanayi ve işadamlarının isimlerini görüyorduk, ancak Bursa gibi kentte, kurumsal ve kitlesel katılımcılığı görebilmek henüz mümkün olmadı.
Görmek isteriz…
Küresel sanayi devlerini!
Görmek isteriz…
Bursa Sanayi Sitesi projesiyle çevre ve tarım tartışmalarının odağındaki Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni!
Görmek isteriz…
Akaryakıt yerine 10 numara yağ kullandıkları gerekçesiyle çevre ve toplum sağlığı tartışmalarının odağındaki Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nı!
Görmek isteriz…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gibi, bireysel katılımlarıyla Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Gürsu, Kestel ve Mudanya belediye başkanlarını!
Görmek isteriz…
Başta Büyükşehir Belediye Meclisi olmak üzere, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Gürsu, Kestel ve Mudanya belediyelerinin meclis üyelerini!
Görmek isteriz…
Genel ve yerel seçim süreçleriyle de gündeme gelen yöresel hemşeri federasyonları ve bağlı derneklerini!
Görmek isteriz…
Bursa’nın bugünü ve geleceği için mücadele veren, merkezi ve yerel yönetim kurumlarından yatırımlar, çevreci çalışmalar bekleyen akademik meslek odalarını!
Son söz…
Tarihteki yeşiline özlem duyan Bursa’da, bu özlemin tesellisini oluşturan Hüdavendigar Kent Parkı’nı, elbirliğiyle yeşertmeye…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.