Hava Durumu

Yılda ortalama 45 bin Suriyeli, doğum yapıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 07:30
Marmara Belediyeler Birliği’nin Bursa’daki ‘Göç’ temalı meclis buluşmasında, iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeliler konuşuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin, dünyada insanlığın onurunu ve vicdanını tek başına sırtlamaya çalıştığını vurguluyordu.
İnsan haklarından söz eden ülkeleri eleştiriyor..
Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç.Dr. Murat Erdoğan’ın da ortaya koyduğu tablo, durumu gözler önüne seriyor.
Türkiye’de resmi verilere göre 2.1 milyon gözüken mülteci sayısı, 2.5 milyon tahmin ediliyor. Bursa’da 70 bin gözüken sayı, yıl ortasında 90 bin dolayındaydı.
Mülteci kabulü ve harcamalar, barınma ve hizmet koşullarında, Türkiye’nin Avrupa ve Arap ülkelerinin de ilerisinde olduğu görülüyor.
Türkiye’de, hayatın sürdürülebilirliği için 9.5 milyon poliklinik hizmeti verildiği ve 282 bin ameliyat yapıldığı ifade ediliyor.
Öyle bir rakam daha, açıklandı ki…
Türkiye’de Suriyeli halk arasında, şimdiye kadar 200 bin dolayında doğum gerçekleşirken, yılda ortalama 45 bin Suriyeli doğmuş bulunuyor.
Aile planlaması şart!
Bir ilginç rakam da, toplumun düşündüğü…
Türk toplumu, Suriye halkına kucak açılmasını onaylıyor ve geri dönüşüne de insani olarak karşı çıkıyor, ancak…
Genel bir başka eğilim, dikkatimizi çekiyor.
Türk vatandaşlığı tanınmasına, karşı çıkılıyor.

Gazetecileri neden çağırdınız?

Marmara’daki belediye başkanları ve temsilcilerinden oluşan meclisi izlemek üzere gittiğimizde, medya kenti olarak şaşkınlık yaşardık.
Crowne Plaza Bursa’da organizasyonu düzenleyen Marmara Belediyeler Birliği, gazeteciler için kayıt masası oluşturmadığı gibi, önemseyiş de yoktu.
Konu başlıkları ve konuşmacılara ilişkin olarak, basın kiti veya yazılı program dağıtılmadı.

Gürsu da ‘şampiyon’ çıkardı

Bursa’nın belediyeleri, ferdi ve takım halinde uluslararası şampiyonların kürsülerine çıkarken, bir başka güzel haber de, Gürsu’dan açıklandı.
Gürsu Belediyespor’un sporcusu Sümeyye İloğlu, Uludağ Üniversitesi’nden olarak, Üniversiteler Avrupa Tekvando Şampiyonusu’nda altın madaya kazandı.

İhtilaflı belediyeler yarın maça çıkıyor

Bursa’da farklı konular nedeniyle aralarında ihtilaf bulunan Büyükşehir ile Nilüfer belediyeleri, sporda karşı karşıya gelecekler.
Nilüfer’deki Cengiz Göllü Spor Salonu’nda, Nilüfer Belediyespor ile Bursa Büyükşehir Belediyespor,  yarın saat 17:00’de lig mücadelesi için mücadele edecekler.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.