Hava Durumu

Yıldırım’a çifte otelli dönüşüm!

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2016 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 06:55
Bursa’da, Yıldırım denilince…
Çarpık ve düzensiz yerleşimi akıllara geliyor. Sosyal hayatta, mekan ve alışveriş merkezleri için de diğer ilçelere göç oluşur.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye dün konuk olduğumuzda, fiilen ve fiziki koşullarla adımları atılan Yeni Yıldırım’ı dinliyorduk.
Kentsel dönüşümle…
Bir fırsat ve şans elde edildiğini belirtirken, nitelikli kent unsurlarının alabileceği ve Bursa’nın yeni, iddialı hedeflerine güç verecek süreci anlatıyordu.
Ankara Karayolu’nun kuzeyinde, Mevlana’da yürütülen ilk etap ile Teferrüç’te, dikkatimizi çeken detaylar vardı.
Çevre Otoyolu’na bağlantıyı da sağlayan ve ilçenin güneyini bağlayan Mevlana’ya, konaklama tesisi ve alışveriş merkezi, Teferrüç’e de diğer yeni konaklama tesisi planlandı.
Sıradan değil…
Nilüfer’deki alışveriş merkezleri ve oteller gibi nitelikteki ticari unsurlar, yerel yönetim kurumuna, özelikle dönüşüme finansman kaynağı sağlayabilmeyi amaçlıyor.
Böyle düşünülürken…
Mevlana’nın önemli bir kavşak olması ve dönüşümle de beraber, bölgesel bir alışveriş merkezi ihtiyacı ile kente yeni nitelikli marka otel kazandırılmak isteniyor.
Uludağ’ın eşiği, kentin ovasına bakan Teferrüç’teki dönüşüm, ana istasyonun üst kesiminde uygulanacak ve dağ oteli mimarisine de sahip bir diğer marka otel getirilecek.

‘Hayırsever’ Büyükşehir işbaşında!


Büyükşehir Belediyesi, başka kentlere ‘ağabeylik’ yapmaya devam ediyor.
Kardeş kentlerden Ardahan’da, yeni ‘şehirlerarası otobüs terminali’ yapılacak. Ayrıca Vali Hurşit Bey Konağı da restore edilecek.
Bursa’nın kendi ilçelerinden Orhaneli Belediyesi’ne, yeni ‘çöp aracı’ tahsis edilecek. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Mustakemalpaşa’daki şubesine malzeme yardımı yapılacak.

AK Parti’de Hakkarili ‘konuklar’


AK Parti Bursa İl Başkanlığı, terör olayları nedeniyle günlük hayatları olumsuz etkilenen Hakkari’den çocukları konuk etti. İl Başkanı Cemalletin Torun, “Şehrimizin güzelliklerini yaşatıp, içinde bulundukları sıkıntılı durumdan bir an olsun uzaklaşmalarını sağlamaya çalıştık. “ diyor.

Nilüfer Belediyesi’nden, üniversitelilerle ‘şenlik’


Üniversite ilçesi Nilüfer’de, ilçe belediyesinin ‘spor’ şenlikleri, Görükle Spor Parkı’nda saat 18:30’daki özel programıyla başlıyor. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.