Hava Durumu

Yıldırım’da şok sonuç!

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2014 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2014 08:41

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin, önceki dönemde milyonlarca liraya yapılan başlıca büyük işlere el attığını söylemiştik.
Yeni ihale dönemi gelince…
Bütçeden aslan payı alan park ve bahçelerin bakım ve sulaması ile asfaltlama ve temizlik ihalelerinden, yeni dönemde tasarruf edilmek istenince…
Katılım şartnameleri değiştirildi.
Önceki yıla göre…
Park ve bahçelerin bakım ve sulama işi 13 milyon TL yerine 3 milyon TL ve 9 milyon TL olan asfaltlama işi de 3.6 milyon TL’ye düştü.
Toplam 22 milyon TL’ye gerçekleşen işlerin, yeni dönem ihaleleriyle 6 milyon 600 bin TL gibi çok daha düşük harcamayla yapılacağını gündeme getirmiştik.
Sırada, çöp toplama ihalesi vardı.
Önceki 4 ayrı ihaleyle 24.9 milyon TL olarak yürütülen çöp toplama işleri, bu kez 3 ihaleye daraltıldı. Ve yine ciddi maliyet düşüşüne ulaşıldı.
İhalelere katılımın yüksek olduğu ve büyük rekabetle yeni dönem için toplam 13 milyon TL tutarındaki ucuz maliyetin elde edildiğini duyuyorduk.
Toplam olarak…
Yıldırım ilçesinde, geçen yıl için toplam 47 milyon TL olarak öngörülen 3 önemli ve büyük iş, yeni dönemde 26.4 milyon TL daha ucuza yürütülecek.
Konuyu gündeme getirince…
Yankı buldu!

 

MHP: DEMİŞTİK!

 

Yıldırım Belediyesi’nin, yeni dönemde 3 büyük ihaleden milyonlarca TL tasarruf sonucunu elde etmesi, MHP tarafından memnuniyetle karşılandı
Büyükşehir ve Yıldırım’ın meclislerinde MHP’nin sözcülük görevlerini yürüten İhsan Bilgili, telefon hattımızın diğer ucundaydı.
Yıldırım’daki gelişme için…
“Önceki dönemde, önemli ve büyük işlere ait ihalelerin yüksek tutarlı gerçekleşmesine, MHP olarak itiraz etmiştik. “
Sözlerinin devamı…
“Haklılığımız ortada!”
Birkaç yıl önce…
 Basın toplantısıyla kamuoyuna yapılan açıklamaları anımstarak, “AK Parti’ye mensup yeni Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin göreve gelmesiyle haklılığımızı gösteren gelişmeler olmuştur. Son olarak, temizlik ihalesinde de, 10 milyon TL tasarrufa ulaşıldığını öğrendik.” diyor.
İhale şartnamelerinin değişitirilmesini olumlu buluyor ve “Park ve bahçelerin bakım ve sulaması ile asfalt ve çöp toplama ihalelerine, geniş katılım sağlanmıştır. Böylece oluşan rekabetten de, belediye kazançlı çıktı” yorumunu yapıyor.
Bu arada…
Önceki dönemin son birkaç yılında, meclisin Denetleme Komisyonu’na alınmadıklarını belirtirken, “Yer almak için yeni Başkan Edebali’den umutluyuz.” diyor.

 

BELİRLİ GÜN VE HAFTALARDA , BUGÜN 17 AĞUSTOS!

 

Türkiye’nin 1999 yılında yaşadığı deprem, dünyayı yas içerisinde bıraktı. Dünya tarihinde, yüzyılın en önemli olayları arasındaydı.
Bugün…
Belirli gün ve haftalarda, 17 Ağustos’tayız.
Bazı açıklamalar oluyor.
Parlamentonun açık olduğu yasama çalışmalarının süresince, yerel seçim döneminde ve kentsel icraatın konuşulduğu yeni cumhurbaşkanlığı seçiminde, ses yoktu.
Belirli gün ve haftalarda kaleme alınan ve dile geti-rilen saptama ve uyarıları, daima gündemde tutabilmek ve kafa yormak gerekiyor.
Kentsel dönüşümle…
Yeniden imar öngörülüyor.
İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın yeni dönemlerinde, dinamik süreç yönetimi görülemiyor.
Yapı denetimi önemli!
İhtiyaç ve önemine rağmen..
Yürürlükteki mevzuatla beraber, yenisi de sürünceme içerisinde bulunuyor.
Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği’nin adının ve düşüncelerinin nadiren duyulabildiği bir Bursa’da, tek günlük söylemle iktidara muhalefet etmekle olmuyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.