Hava Durumu

Yıldırım’ın halkıyla “29 Mart” buluşmaları!

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 07:59
Zaman, rüzgar gibi geçiyor.    29 Mart’la beraber…  Kentlerin yönetiminde, yeni 5 yılın ilk yılı tamamlanıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 30 Mart’ta düzenleyeceği basın toplantısının ardından, bir ilke imza atacak.
Yıldönümü nedeniyle…
Hem mahalle muhtarları hem sivil toplum örgütleri hem de halkla ayrı toplu buluşmalar yapılacak. Ve başka farklı kitlesel buluşmalar da hedefleniyor.
Kentsel dönüşümü, 5 yılın önceliği ve yol haritasının ilk adımı olarak ele alan Edebali, böyle bir özelliğini, yıldönümüne de taşıyacak.
Farklı mekanda, özel dizayn, donanım ve personelle oluşturulan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi, düzenlenecek basın toplantısına ev sahipliği yapacak.
Edebali’yle ilk yılını konuştuğumuzda, “Büyük düşünce ve hedeflerimiz için ilk adımları attık” diyor ve ardından bu yılı işaret ediyor.
“Büyük işlere başlanıyor, temeller atılıyor.”
Kente, halka hizmet için…
Kentsel dönüşümle güvenilir yapılara dönüşüm ve çağdaş kentleşme oluşturulması, farklı alanlarda da topluma hizmet projeleri vurgulanıyor.
5 yılın ötesi için, farklı Yıldırım anlatıyor.

Gönüllerdeki Ademoğlu,“sandık” başındaydı…

Rumeli camiasından Ali Ademoğlu, işlettiği “Özgen Çay Bahçesi” mekanıyla beraber, siyaset üstü yere sahiptir.
Sivil toplum örgütlerindeki yönetimsel ve aktif görevleriyle dikkati çeken Ademoğlu, kentle ilgili düşünce, öneri ve katkılarını da daima sürdürmüştür. 
Milletvekilliği için çok konuşulan, ancak kendisini ortaya atmayan Ademoğlu, bu duruma rağmen de dış çevreler tarafından parlamenterliğe layık gösterilir ve telkinler alır.
Yeni genel seçimlerde de yok, ancak… 
AK Parti, milletvekili aday adaylarını sivil toplum örgütlerine sormak için sandığını koyarken, Ademoğlu da, 3 oy birden kullandı.
Hem Bursa Fan Club Başkanı hem Kültürpark İşletmecileri Derneği Başkanı hem de RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak…

Şahin’den ekonomiye muhalefet!

CHP milletvekili aday adayı Necati Şahin, Bursa’nın sanayi kenti konumu açısından, ilginç bir durumu gündeme taşıdı.
ABD Doları’nın kur dalgalanması ve istikrarsızlığını ele alırken, “Sanayici, hammaddesini ABD Doları üzerinden elde ediyor, ancak Euro üzerinden Avrupa’ya ihraç ederken, zarar edebilen durumda bulunuyor.” diyor.
Dış ticarette ABD ile Avrupa Birliği paraları arasındaki çarpraz kur dengesizliğinin, Bursa sanayicisi ve sanayicilerini sıkıntıya düşürdüğünü ifade ediyor.
Vurguladığı…
“Türkiye için Başbakan ve Merkez Bankası Başkanı’nın ne diyeceği kadar, Bursa için de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası adına yapılacak açıklamaların önemi var”

Delege yapılmadı, Allah’a havale etti!

Osmangazi Belediyesi’nin ilk başkanı Erhan Keleşoğlu, mensubu olduğu DP’nin kongresinden sonra, öyle bir açklama yaptı ki…
Siyaset kurumunun yönetimsel kadro ve anlayışını, sosyal medya üzerinden duygu yüklü açıklamayla eleştirdi.
Hem DP hem de Bursa’ya, bilinen veya bilinmeyen hizmetleri bulunan birçok kişiyle beraber,  büyük kongre delegesi yapılmamalarını değerlendiriyordu.
Teşkilat yöneticileri ve yapılanlara kayıtsız kalanları, ilahi adaletine inandığı ve güvendiği; önce Yüce Allah’a havale ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.