Hava Durumu

Yıldız sanatçılar, Bursa'da 20-30 TL'ye izlenecek!

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2012 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2012 07:11
 Önceki gün duyurduğumuz 51. Uluslararası Bursa Festivali'nin programı, dün resmen açıklandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarım yüzyıllık geçmişe sahip organizasyonu, çok önemli bir sosyal proje olarak tanımladı.
Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın(BKSTV) görevlendirildiği program için “Organizasyona yakışan sanatçılarla görüşüldü, karar verildi.” diyor.
Yerli ve yabancı yıldızları dinlemek, sembolik bilet fiyatlarıyla mümkün olabilecek. Altepe'nin ifade ettiği gibi, maddi fedakârlıkla örnek sosyal proje yürütülmüş oluyor.
Dünyaca ünlü yıldızlardan Monica Molina, İnna ve Yasmin Levy, Türkiye'deki örneklerine kıyasla 20- 30 TL arasında değişen ücretle dinlenebilecek. Bu yıl da, kent dışından festival göçü olması bekleniyor.
Bu yılın bütçesi, konser ve gösterilerde 1 milyon 500 bin TL ve geleneksel halk dansları buluşması için 630 bin TL olarak açıklandı.
Altepe, “Bursamız, kültür ve medeniyet kenti. Bu özelliğinin açığa çıkarılması için gerekeni yapıyoruz. Uluslararası Bursa Festivali, kentin kültürel yaşamına unutulmaz izler bırakmıştır. Bizler de bu geleneği yaşatmaya ve her geçen yıl bir öncekinden daha da görkemli bir hal almasına gayret ediyoruz.” diye konuşuyor.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de, iddialı özgüven ve öngörüyü, “BKSTV'nin imzasını attığı önemli etkinliklerle İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) sonra ikinci sırada olması için çalışıyoruz. Bursa'nın sesini, hem Türkiye'de hem de dünyada duyurmayı amaçlıyoruz.” sözleriyle vurguluyor.
BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, 51 yıllık organizasyonu, ayrıcalıklı tanımlarken, farklı dil, din ve ırktan insanları buluşturan halk dansları buluşmasına da dikkati çekiyor.

2012'nin festivaline, 2011'in internet sitesi!

Uluslararası Bursa Festivali'nin programı, ilk kez bu sütunlarda Bursa halkına duyurulmuştu.
Dünkü resmi açıklamalar da, gazetemizin internet sitesinde de çok vakit geçmeden gün içerisinde yayınlandı.
Malum…
Herhangi bir yeni gelişme, aynı gün gazetelerin internet sitelerinde yer alıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılıyor.
Büyükşehir Belediyesi, programla ilgili tüm detaylı bilgilere, BKSTV'nin www.bursafestivali.org adresinden ulaşılabileceğini duyursa da, bu mümkün olamadı.
Yürütme görevi olan BKSTV, gün içerisinde “Pazartesi açılacak.” yanıtını verdi. Bilet satışı yapacak olan firmanın internet sitesinde de, program gözükmüyordu.
Bugün gazete okuyanlar, BKSTV'nin eşzamanlı hareket etmemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesini ziyaret edebilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.