Hava Durumu

Yıldızlar altında Bursa!

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2014 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 08:22

Bursa, cazibeli oluyor. Turizm, önemli hedef! Tarihi, doğal ve kültürel potansiyeliyle beraber, 4 mevsim turizm unsurlarına sahip olan Bursa, son yılların çalışmaları ve atılımlarıyla dikkati çekiyor.
Günlük turların durağı olmaktan ziyade, gecelemeli birden fazla günlü konaklamaların olabilmesi ve gelişen kongre turizminden pay alabilmek önemseniyor.
Dünyaca ünlü otel markalarını artık çekebilen Bursa’da, yeni ve önemli bir büyük yatırımın daha yapılacağını öğrendik.
Öner Grup tarafından özelleştirmeyle alınan Çelik Palas Oteli’nin üst yanındaki atıl devlet yatırımının arsasına, muazzam bir turizm yatırımı gerçekleştirilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan yatırım belgesine göre, yeni projeyle 5 yıldızlı, 286 odalı ve 458 yataklı bir otel, kente kazandırılacak.
Yanı sıra…
Gerektiğinde otel amaçlı kullanılmak üzere, 400 daireli rezidans yapılacak.
Bursa’nın termal turizm yolunda yer alan yerin, devletten 40 milyon ABD Doları’na alındığını ve 120 milyon ABD Doları tutarında yatırım yapılacağını bilgi edindik.
Proje, Bursa’ya çifte katkı sağlayacak.
Otel uygulaması içerisinde, 3 bin kişilik ana kongre salonu ile ayrıca 500’er kişilik 4 kongre salonu bulunacak ve kongre turizminden pay alınması hedeflenecek.
Komplike tesis projesinde, özel bir çarşı uygulamasının yanı sıra, 800 araçlık otopark düzenlemesi de, önemli unsur oluşturacak.
Öner Grup’a bağlı Alt Dış Ticaret A.Ş. tarafından alınan yer, aynı firma aracılığıyla da otel ve rezidans yatırımı olarak değerlendirelecek.
Yatırımı işletmeciliğinde tercih edilecek marka için de, dünyaca ünlü otel zincirlerinden InterContinantal ve Kempinski’yle görüşmeler yürütülüyor.
Projenin yapımına, bu yaz sonuna kadar başlanması ve en geç 18 ayda bitirilmesi planlandı. Yıllardır kamusal atıl yatırım olarak duran büyük ana kaba inşaatın değerlendirileceğini de öğrendik.
Bursa, kentlerin rekabetinde önemli aşamalar kaydetmeye, belediye uygulamaları ve özel sektör yatırımlarıyla devam edecektir.
Yılların turizm hayali gerçek olacaktır.

 

Başkent’te Bursa rüzgarı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kentlerle rekabetinde ve Ankara’dan beklentilerin gerçekleşebilmesinde, daima kentsel lobinin önemini vurguluyor.
Duyduğumuza göre…
TBMM’deki ihtisas komisyonlarına başkanvekili olabilmek için bile, kentlerin siyasetçileri ve diğer dinamik çevreleriyle rekabet yürütülüyor.
Konusuna göre…
Bursa’nın yerel yönetimi, Ankara’dan yetki ve yer devirlerini elde edebilmek için bile mücadeleler veriyor, gerçekleşmesi bile kazanım düşünülüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi Ankara Kalesi’nde gerçekleştirdiği “Bursa Evi” projesi, kentsel tanıtımın da ötesinde bir misyon taşıyor.
Kentin hem tanıtımı hem de lobisi için muazzam bir uygulama olan Bursa Evi, yöresel tatların paylaşıldığı, kültürel tanıtım ve toplantıların yapıldığı, özellikle konukların ağırlandığı yer oldu.
Bursa’da, özel sektör olarak ve yanı sıra yerel yönetim işbirliğiyle sosyal tesis işletmeciliklerini yürüten genç Rıdvan Gültekin’i, Bursa Evi’nin işletmeciliğinde de görüyoruz.
Gültekin’in işletmeciliğini yürüttüğü sosyal ve kültürel tesis, bakanların, milletvekillerin, bürokratların ve yabancı diplomatların uğrak yeri durumuna geldi.
Haliyle…
Kentsel lobi ortamı!

 

Kentsel hedefte, “kilit” roldeler!

Kentsel hedefler açısından…
Yatırımcı ve müteahhitler, önemli unsur.
Ulaşım, hem temel hem statejik hem de imaj açısından ihtiyaçtır.
Yeni köprü ve otoyollar, yap-işlet-devret gibi, devletin kasasından para çıkarmayacak yöntemle finanse edilir.
Projelerin ihale edildiği müteahhitler için de, düzenli ve tatmin edici ödenek yürütülmeli. Bu sayede işin zamanında bitirilebilmesi mümkün kılınmalıdır.
Bursa’da, merkezi yönetim kurumu Kara-yolları’nın, şehirlerarası ve ilçelerle ilgili yol projeleri bulunsa da, bu işleri yürüten müteahhitlere ödemelerin yüklü tutarlarda aksadığı konuşuluyor. Ödeneklerin, yeterli olmadığı da, ortaya atılıyor.
Müteahhitler, zor duruma düşürülüyor.
Böylece…
İş yavaşlıyor veya duruyor.
Olan, önce müteahhide ve haliyle Bursa’ya oluyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.