Hava Durumu

Yok artık!.. İnegöl, uçak alıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2016 07:22
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı AS TV’de ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla konuk ettiğimizde, halkta olumlu izlenim bıraktı. 
Mobilyada dünya markası olmayı hedefleyen ilçeye, sanayi bölgesi niteliğinde, endüstriyel dönüşüm getirilmesi de, ufkunu gösteriyor.
Dün, görüşmemiz oldu.
İnegöl Belediyesi, uçak alıyor.
Belediyeler, kurslarla model uçak uçururlarken, İnegöl’ün belediyesi, sportif havacalık hizmetleri için filosuna uçak katıyor.
Pilot eğitimi için…
Tek motorlu, pilotla beraber çift kişilik uçak kullanılacak.
Hizmetlerde görev almak üzere 2 uçağın alımı hedefleniyor. Deneyim açısından, ilk etapta 1 uçağın alınması için 14 Mart’ta ihale yapılacak.
Aktaş, faaliyetlerin merkezi olarak, Yenice ve Kırantepe çevrelerini kapsamak üzere, ‘Doğa Sporları Turizm Merkezi’ (DOSTUM) adıyla proje yürütüldüğünü vurguluyor.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) 400 bin TL destek verildiğini de anlatırken, “DOSTUM projesini, havacılık, kano ve balıkçılık gibi, farklı doğa sporları için kurduk. Yamaç paraşütü de, özel ilgi taşıyor.” diyor.
Pilot eğitimi için de, karar alındığını belirterek, “Köftesi, kaplıcası ve mobilyasıyla meşhur İnegöl ilçemiz, yetiştirdiği pilotlarıyla da meşhur olacaktır.” öngörüsünü ifade ediyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikiyle Almanya’da tek motorlu uçak firmasını alan Bursa’dan Gökçen Grubu’nun, ihaleye katılıp katılmayacağını merak ediyoruz.

Bursa İMO’da ‘milletvekili’ delege


İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçim sonuçlarını kaleme alırken, dün, “MHP rüzgarı” yorumlarına yer vermiştik.
Rüzgara kapıldık, kazanan Maksut Kaya’nın listesiyle delege olan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’i de, sehven MHP’li yaptık.
Cevdet Yüce’nin başkanlığındaki yönetimde, odaya ve mesleğe katkıları bulunan Eldemir, Bursa’da yaşayan kentli olmakla beraber, doğduğu Bilecik’ten parlamenter olmuştu. 

Samsun’a Bursa malı ‘tramvay’


Bursa’nın yerel sermayesi tarafından üretilen yerli tramvay ‘İpekböceği’, Anadolu’nun kentlerinde de dolaşacak.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hizmete alınacak yeni hat sürecine eşzamanlı olarak, Bursa’daki üreticiden alınacak 8 tramvay aracının, teslimine yönelik üretim programına devam edildiğini söylüyor.

Osmangazi’de Dündar’dan ‘dönüşüm’ turuna devam


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm amaçlı projeler ve süreçleri için tanıtım turlarına yenisini ekliyor.
Yarınki yeni programla…
‘Hamitler-Yenibağlar-Yunuseli’ üçgeninde, planlı gelişen bölgedeki son durum anlatılacak. Çarpık yapılaşan ve kentsel dönüşüm hedeflenen bölgelere gidilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.