Hava Durumu

“Yunuseli Havaalanı, Bursa için kazanımdır!”

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2012 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2012 08:44
“Yunuseli Havaalanı'nın yeniden hava ulaşımına açılması yönündeki son engel ortadan kalktı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasındaki protokol Devlet Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla imzalandı.”
Tam 1 yıl önce, Büyükşehir Belediyesi'nce yukarıdaki sözlerle duyurulan tarihi adım, süreç olarak Ankara'da sonuçlandırılmadı ve bu süreci uzatan yeni gelişmeler oluyor.
O dönemde, kentin milletvekilli olan ve devlet bakanlığı görevini de yürüten Faruk Çelik, desteğini ortaya koymuştu.
Çelik, “Yenişehir Havaalanı doğru bir proje. Ancak bu tür değişimlerde geçiş sürecinin de sağlıklı olması gerekli. Geçişi keskin yaparsanız bazı aksaklıklar beraberinde geliyor. İşte 20'nin üzerinde özel uçak barındıran Bursa, Yunuseli'nin kapanmasından dolayı bu imkandan mahrum hale geldi.” demişti.
Devamında, “Yenişehir Havaalanı'nda uluslararası seferler, yurtiçi seferler ve kargo seferleri yaparken; Yunuseli de küçük uçaklara hizmet verecek. Asya'dan, Uzakdoğu'dan, Avrupa'dan, dünyanın 4 tarafından işadamları İstanbul merkezli uçuşlar gerçekleştiriyor. Bu insanların Bursa'ya ulaşmaları büyük önem arz ediyor.” diyordu.
Dün…
Sıcak tartışmanın yaşandığı şu günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e düşüncelerini yeniden sorduk.
Şanlıurfa'ya milletvekilliğinin ardından, “Biz, nasıl bir Bursa bıraktık?” sorusuyla başladı.
1 yıl önceki düşüncelerini teyit etti!
Eldeki tesisin, kentin yararı ve geleceği için yeniden değerlendirilebilmesi gerektiğini ifade ederek, açıkça “Yunuseli Havaalanı, Bursa için kazanımdır!” yorumunda bulundu.
Yunuseli Havalimanı'nın, faal 2. havalimanı olarak bir rol üstlenebilmesini önemsiyor ve “Bursa'nın hazırdaki kapalı havalimanının değerlendirilebilmesi, kentin gelişen iş dünyası ve özellikle uluslararası sanayi kuruluşları açısından önemlidir. Aynı günde, Avrupa'dan işadamları da Bursa'ya gelip gidebilirler. Yenişehir Havaalanı ile kent arasındaki ulaşım, belli bir zamanı alıyor.” şeklinde konuşuyor.
Bursa'nın, süreç itibariyle 3. büyük kent olabileceğine dikkati çekiyor ve ayrıca “Bizim bıraktığımız Bursa'da, 3. havaalanı da konuşulmaya başlamıştı. Gemlik yakınlarındaki askeri havaalanın da, sivil uçuşlara açılabileceği gündemdeydi. Bursa gibi önemli ve büyük bir kentin, 3 havaalanı neden olmasın?” görüşünü de paylaşıyor.
Bir yandan Şanlıurfa'nın milletvekilliği diğer yandan ise, önemli bir icracı bakanlık görevini yürütürken, Bursa'ya anlamlı bir mesajını iletti.
“Bursa için herhangi bir konuda bize görüşümüz sorulur ise, biz de söyleriz.” diyen Çelik, göreve hazır olduğunu da ifade etmiş oluyordu.


Son gelişme manidar!

Yunuseli Havalimanı'nın açılabilme süreci, geçen yıl 21 Şubat'taki imzalarla başlatıldı.
Vali Şahabettin Harput, 2000 yılından beri kapalı tesis hakkında, “En kısa zamanda birlikte uçmak dileğiyle havaalanının Bursa'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” demişti.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise, “Burası 1C kategorisindeki uçuşların iniş kalkışına uygun hale gelecek. Artık sivil havacılığın hizmetine açılacak” diyordu.
Geçen hafta devletin havacılıktaki 2 yürütme kurumunca karma komisyon kurma ve deneyimli pilotlardan görüş alma kararı, çok manidar.


Pes doğrusu...

CHP'nin olağanüstü kurultayında, muhalif kanattan İsa Gök'ün itirazlarına tepkiler olunca, sahne önünde arbede vardı.
Gök'e kızanların, sahne kenarındaki kesme canlı çiçeklerden almaya çalışıp, tepki amacıyla kendisine fırlatmalarına, pes doğrusu…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.