Hava Durumu

Ateşten gömlek askıda kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2012 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2012 08:38
Camianın bu maça inandığı günler öncesinden belliydi. Manisa'da tribünde bir tek boş koltuk yoktu. İğne atsan yere düşmeyecek misali bir durum vardı. Müsaade edilse kale arkasının tamamı Yeşil Beyaz sevdalılarıyla dolacaktı ama olmadı.
Bursaspor'un bu galibiyete ihtiyacı vardı. Takım bıçak sırtındaydı. Yenilse rakibinden iki puan geriye düşecek, yendiği anda farkı dört puana çıkaracaktı. Yıllar sonra ateşten gömlek askıdan tam inecekken yerinde asılı kaldı, bu galibiyetin gelmesi de deyim yerindeyse 'cuk' diye oturdu.

Ertuğrul Sağlam bir seri başlangıcı bekliyordu, istediğini aldı. Kadroda yaptığı ciddi, kısmen zorunlu revizyon tuttu. Ömer uzun bir aradan sonra yerinde oynadı, iyi görev yaptı. Sağbek olarak alınan Hakan, Galatasaray maçından sonra solbekte yine formanın hakkını verdi. Manisa'nın belalısı Batalla her zamanki gibiydi. Takımını yönetti. Serdar gol attı, savunmayı toparladı.
Ama maçta en dikkat çeken nokta 75. dakikaya kadar Ertuğrul Sağlam'ın oyuncu değiştirmemesiydi. Yani Sağlam kendi sınırlarını da zorladı. Oyuna son anlarda giren Bangura yine müsait pozisyonda kaçırdı ama yaptığı bir hamleyle maça damgasını vurdu. Bizim Sierra Leoneli baktı maçlarda kaleci varken gol atamıyor, önce İlker'i oyundan attırdı, sonra da Dixon'un geçtiği kalenin filelerini havalandırdı.

Bursaspor içinde birçok bilinmeyeni, ilginçlikleri barındıran bir camia. Arkasından kitleleri sürükleyecek bir güce sahip. Herkes işte bu bilinçle hareket etmeli. Bu uyarı Ozan İpek için... Darılmaca gücenmece yok. Bu kentte herkes ondan başarı ve takımına sahip çıkmasını bekliyor. Bugüne kadar formasının hakkını verdi. Ama son dönemde saha içinden çok, saha dışı olaylarıyla gündemde. Takımının ona en çok ihtiyaç duyduğu dönemde yaptığı bu davranışlar hem ona hem de kariyerine yakışmıyor.

Bursaspor dün merhum  spor yazarımız Mehmet Özman'ı da andı. Futbolcular sanki onun için 3 attı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.