Hava Durumu

Kopuk futbol

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2012 12:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2012 12:02
Bursaspor rahat, Süper Final'e katılmayı garantilemiş, Antep'in ilk sekizde yer alması için galibiyete ihtiyacı var. Bursasporluların odaklandığı nokta ise bu karşılaşmanın önüne geçen Sivasspor ile oynanacak kupa maçı. Bunlar karşılaşmanın önemli motivasyon unsuru.
Antep ilk dakikadan itibaren golü düşünerek oynadı. Oysaki Bursaspor'un da bu anlayışta olması gerekliydi. Son haftalarda tüm rakiplerini ısıran, özellikle üçüncü bölgede Pinto-Batalla ikilisiyle etkili olan takım dün yoktu sahada. Birinci bölge, yani savunma da her zamanki alışagelmiş oyun disiplininden kopuk görüntü sergiledi. Partnerleri her hafta değişen stoperler ilkyarıdaki Sivas maçının dışında belki de en kötü performansını sergiledi Antep karşısında. Ömer ve Serdar birbirlerinden kopuk oynadı. Ömer'in yaptırdığı penaltı klasına yakışmadı. Muhammed'in attığı golde refakatçi pozisyonuna düşen stoperler, Cenk'in golünde savunma derinliğini kaybedince topun filelere gitmesini izledi. Sağlam'ın takımın gol krizine girdiği maçta Bangura, Turgay ikilisi yerine Musa ve Ahmet'i oyuna sürmesi de anlam bulamadı. İki penaltının kaçtığı, üçü aynı toplam dört topun direkten döndüğü maçla Bursaspor normal sezonun perdesini son haftada üç sıra birden kaybederek 8. basamakta tamamladı.
Gelgitlerin, travmaların, sansasyonların, bilinmezliklerin yaşandığı bu sezon nihayet bitti.
İlk dörtte kendine yer bulamayan Bursaspor'a beşincilik yakışırdı ama olmadı. Şimdi gözler Türkiye Kupası ve Süper Final'de. Kupa için İstanbul'a çıkarma yapılması şart. Bursaspor Süper Final'de de ligde zorlandığı Eskişehir, Belediye ve Sivasspor'la karşılaşacak. Rövanş niteliği taşıyan bu maçlarda son söz futbolcular ve Sağlam'da. Artı motivasyon unsurları devreye girmeli. Hedefe giden bu son dolambaçlı yolda başlar öne eğik kalmamalı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.