Hava Durumu

Kupaların gideceği yer belli

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2012 11:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2012 11:23
Bu başarı bir kentin istediğinde neleri başarabildiğinin göstergesidir. Günler öncesinde başladı bu zaferin hazırlığı. Düzenlenen otobüs kampanyası aslında 'O kupayı istiyorum' cümlesini sadece Ertuğrul Sağlam'ın değil, bütün kentin haykırmasının açıkça bir göstergesiydi. Genci, yaşlısı, işçisi, sanayicisi, taraftarı, futbolcusu, bu zaferde herkesin payı vardı. Emeği geçenler koca bir teşekkürü hak etti.
Ertuğrul Sağlam'ın bu mücadelede nasıl bir kadro çıkaracağı merak konusuydu. Özellikle de savunmada. Sağlam'ın, Ömer-İbrahim ikilisini savunmanın göbeğinde bir arada oynatmasının tek amacı güçlü ve agresif, ne yapacağı belli olmayan formda Batuhan'ı durdurmaktı. Sağlam, Ömer'i doğrudan Batuhan'ın üzerine vererek doğru bir hamle yaptığını kanıtladı.
Savunmayla birlikte orta alan ve forvet de iyi çalıştı. Sestak'a fazla iş düşmedi. Vederson form grafiğini bu maçta biraz daha yükseltti.
Ama gerçek yıldız ilk golün hazırlayıcısı, ikincisinin asistçisi, üçüncüsünün de sahibi olarak Batalla'ydı. Arjantinli, demlenmiş bir çay, yıllanmış bir şarap, ama en önemlisi eşi benzeri olmayan bir mücevher değerinde olduğunu yine dosta düşmana gösterdi. Süper Bücür'le ilgili önerim taraftarın Sağlam'a söylediği 'Sonsuza kadar' sloganı gibi Bursaspor yönetimi ne yapıp edip sözleşmesinin bitiş tarihine 'ömrünün sonu' ibaresini eklesin.
O oynasın, Bursaspor kazansın.
Öyle de olmuyor mu?
Batalla oynuyor, Bursaspor kazanmıyor mu?
Ve futbolcular arasında son methiye Pinto'ya…
Şilili tartışmasız bu sezonun en flaş transferi. Sadece Bursaspor'da değil Süper Lig'de de. Attığı her golde kişisel becerisini gösteriyor.
Şimdi gözler finalde. Camia kupayı fazlasıyla istiyor. Yine bir tarafsız saha. Yeşil Beyaz sevdalılarını yollar bekliyor. O kupanın gelmesi için cefakar taraftar stadı dolduracak. Ne de olsa onlara yer, mekan fark etmiyor. On binler kitlesel hareket ediyor. Final için hazırlıklar şimdiden başlamalı.
Bu sevinç doyasıya yaşanmalı.
Hani 'Kupa seni çağırıyor' diyorduk ya, Kimsenin şüphesi olmasın o kupanın da Bursa'dan gidecek başka bir yeri yok.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.