Hava Durumu

Paha biçilemez

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2012 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2012 09:55
Sezon farklı Belediye galibiyetiyle bitti. Artık geriye bir tek Fenerbahçe ile oynanacak Türkiye Kupası finali kaldı. Hem de 26 yıllık özleme son verecek, bu yıla anlam kazandıracak bir final. Nefesler tutuldu. Herkesin aklı fikri çarşamba akşamında. Avrupa biletini cebine koyan Bursaspor son üç sezonda Edirne'yi aralıksız geçen tek takım unvanıyla bu yıla da damgasını vurdu.
Bilançoya bir bakalım. Bursaspor bu yıl tarihinin en fazla maçını oynadı. UEFA playoff, Süper Lig, Süper Final ve Türkiye Kupası'nda 48 karşılaşma geride kaldı. 23 galibiyet, 11 beraberlik, 14 yenilgilik performans söz konusu. Saha sonuçlarından çok Bursaspor saha dışında da adından söz ettirdi. Kangren olmuş Türk futbolunda dik durmanın önemli bir erdem olduğunu 'unutanlara' hatırlattı, bilmeyenlerin de 'kafasına kazıdı'. İşin özeti Bursaspor, 'bazı kritik hatalara rağmen' bu sezon işini iyi yaptı.
Kitlesel gücü simgeleyen otobüs kampanyası ve 10 binlerin kentsel göçü, tek yumruk olmanın anlamını ortaya çıkardı. Emeği geçenler koca bir teşekkürü hak etti.
Üç gün sonra sezonu bitirecek Yeşil Beyazlılar’da bu kez gözler transfere çevrilecek. Sağlam'ın mutlaka kafasında gidecekler şekillenmiştir. Ama kadroya katacakları gideceklerden daha önem taşıyor. Tagoe ve Bangura gibi değil de Pinto gibi nokta atışı yapılırsa önümüzdeki yıl oturmuş kadro ligin tozunu atar.
Not: Ne şampiyonluk ne de kupada final oynama. Dün Beşiktaşlıların Bursaspor'un galibiyeti için dua ettiklerini görmenin değeri paha biçilemez.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.