Hava Durumu

Satılık tüzük var mı alan?

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 07:21

Bugün yazıma konu olan olay Bursaspor Kulübü'nün imajıyla büyüklüğüyle bağdaşmayacak
cinsten... Bir çağrı merkezi, kulübün resmi ürününü satmaya çalışıyor ama bakın nasıl bir yöntemle... Okuyunca gözlerinize inanamayacaksınız. Vakit kaybetmeden detaylara geçelim...

Son iki gündür gelen ihbar üzerine detaylı bir çalışma içine girdik...
İhbar çok enteresandı...
Bursaspor kongre üyesi bir dostum telefonla şu soruyu yöneltti...
"Bir çağrı merkezinden aranıyorum. Bursaspor'un almanağını satmak istiyorlar. Farklı rakamlardan bahsediliyor. Kulübe bir sorar mısın? Böyle bir almanak satışı var mı? Yoksa birileri kulübün adını kullanıp dolandırıcılık mı yapıyor?"
Gelen rica üzerine kulüp genel müdürü Erhan Başoğlu'na konuyu aktardım...
Erhan Başoğlu da merhum Başkan İbrahim Yazıcı döneminde yaptırılan ve bir türlü satılamayan 'Yeşil Beyaz Devrim' adlı Bursaspor'un şampiyonluk almanağının satışı için İstanbul'dan bir çağrı merkezi ile anlaşma sağladıklarını, firmayla 450 TL'nin üzerinde satılmamak kaydıyla bir sözleşme yapıldığını söyledi. Başoğlu ayrıca benden satıcı firmanın almanağı kongre üyesi dostuma kaç liradan satmaya çalıştığını da sormamı istedi.
Detaylıca yazıyorum çünkü ortada çok vahim bir durum var...
Erhan Başoğlu'ndan aldığım bu yanıtı kongre üyesi dostuma aktardıktan sonra ofiste buluştuk. Kendisini daha önce 0539 ile başlayan bir numaradan arayan isminin Emre olduğunu belirten kişi ile irtibat kurduk.
Kendisini Emre olarak tanıtan kişi görüşmenin kayıt altına alınması için 0850 ile başlayan ve 5111963 numaralı çağrı hattından kongre üyesi dostuma geri dönüş yaptı.
Ve işin daha da vahim kısmı bundan sonra başladı.
Bursaspor adına Bursaspor almanağını satmaya çalışan kişi kongre üyesi dostuma aynen şöyle konuştu; (Hepsi kayıt altında, kulübe de iletildi)

NOKTASINA, VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAZIYORUM
"Listede 9 kişi var şu anda. 9 kişinin 4 tanesi aktif. Geride kalan 5 kişi aidatlarını ödemedikleri için üyelikleri düşürülecek. Sizinle beraber 4 kişi var. Tüm üyelere de standart yapılıyor ama mali olarak bizim bir kastımız yok. Tüm üyelere giden fiyatıyla gitsin istiyoruz. Bir ayrımcılık olsun istemiyoruz. Size de o yüzden aynı fiyatı söylüyoruz. Eğer 'Bunu karşılayacak mali gücüm yok' diyorsanız, kulüp tarafından biz kendimiz de sağlarız. Ama biz sizi her projede biliyoruz. Tüm Bursaspor'un projelerinde yanımızda oldunuz. Sadece siz değil. Sizin diğer üyelerden farkınız şu:
'Onun formasını sen al' projesi bizim için çok önemli bir projeydi. Bu projede sizin de isminiz kulüp tarihine geçti. Futbolcularımızla aynı listedesiniz. Onun için biz kulüp yöneticimiz Vasfi beyle de görüştük. Kendisi de belirtti. Diğer üyeler tamam da sizin bu projede olmamanız birazcık mustarip olur. Çünkü internette bu konuda bir teşekkür olacak. Firmanıza ve size bir teşekkür olacak. 12 ay taksit ile bütün üyeleri tamamlayıp satarsak aylık 370 TL'ye tekabül ediyor. (Toplam 4 bin 440 TL) Eğer indirim istiyorsanız indirim ile ilgili bir sorunumuz yok. Ürünümüz Bursaspor'un tüzüğü. Tüzüğümüz. Bursaspor'un sadece üyelerine açmış olduğu tüzük. 55 yıllık tüzüğü. Bir kopyası müzemizde var şu an. Müzeye gönderildi 2 gün önce. Diğerleri de yönetim kurulu, divan kurulu ve genel kurula hazırlandı.
Vasfi beyi tanıyor musunuz? Çok kısa tanıştıracağım sizi. Listelerde kontrollerimizi yaptık. Yöneticimiz Vasfi Gürpınar, illaki görmüşsünüzdür kendisini internette veya televizyonumuzda. Programlara da dahil oluyor sürekli çünkü. Kendisiyle yaptığımız görüşmeden sonra direkt olarak aylık 300 TL olacak. 299 TL. (Toplam 3 bin 588 TL) Şunu yineleyeceğim. Size bu mali kısmını geçiyorum. Ama inanın bu yaptığınızın önemi çok çok büyük. Çünkü artık Bursaspor camiası size 5 yıl boyunca bir ürün yönlendirmesi sağlamayacak..."
Kongre üyesi dostum karşısındaki Bursaspor Kulübü adına satış yapan Emre olduğu bilinen kişinin bu anlamsız sözleri üzerine, "Ben bu konuyu bir kulübe soracağım" der ve karşıdan şu yanıt gelir
"Neyi soracaksınız kulübe anlayamadım..."

Görüşme de burada noktalanır...
Deli saçması desek olmaz... Çünkü bir kongre üyesi kulüp adına kayıtlı bir telefonla aranıp kulübün resmi ürünü satılmak isteniyor...
Bu gelişme üzerine dün birçok telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Genel Müdür Erhan Başoğlu, kulüp avukatı Jale Demir, Bursastore'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi Osman Dinsever, Bursastore Müdürü İlyas Yavıç ve kulüp medya sorumlusu Suat Paçacı ile defalarca konuştum.
Öncelikle şunu belirteyim, herkes bir şaşkınlık içinde...
Konuyu detaylıca araştırma içine girdiler, işin hukuksal boyutu, savcılığa başvuru gibi hususlar ele alındı, sonuç olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yapılmada karar kılındı...
Şimdi iyi niyetle yapılmış bir durum var ortada...
Kulübün elinde kalan almanağı bir şekilde alıcı ile buluşturulmak isteniyor...
Bunu anlarım fakat...
Bu kadar amatörlük dünyanın en gelişmemiş ülkesinde bile yapılmaz...
Bu çağrı merkezini kim buldu?
Bunun bir denetimi yapılmadı mı?
9 üye ne demek?
Bu üyelerin aktif/pasif olduğu ne anlama geliyor?
Ürün neden bir kişiye 10 adet satılmaya çalışılıyor? Vasfi Gürpınar kimdir?
Hangi internet sitesinde ve televizyon kanalında çıkmaktadır?
Neyin yöneticisidir?
Sattığı ürünün ne olduğunu bilmeyen isminin Emre olduğu bilinen bu kişiye bu iş nasıl yaptırılır?
Kulübün Tüzüğü'nü satmak nasıl bir kafa yapısıdır?
Kulüp Tüzüğü'nün satıldığı dünyanın neresinde görülmüştür?
Alana da satana da 'deli' demezler mi?
İndirim miktarı 10-15 saniye içinde nasıl, neye dayanarak belirlenmiştir?
Ve en önemlisi Bursaspor'un imajı hiç bu kadar düşürülmüş müdür?
Ayıptır, yazıktır...
Eskiler Sülün Osman'ı bilir, yeniler için de bunun benzeri Çiftlik Bank değil mi?

Satılmak istenen

Satılması gereken

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.