Hava Durumu

Silkelenin!

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2014 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2014 08:12

Bu camia çok büyük badireler atlattı. Küme düşmeyi de gördü, çok farklı skorlu mağlubiyetleri de. Hiçbirinde boynunu eğmedi. Futbolcusu da yöneticisi de teknik adamı da hep başını dik tuttu. Şike olayında futbol baronlarına başkaldıran sadece Bursaspor oldu. O baronların tapelerini bir hatırlayın. Ne diyordu adı şikeyle özdeşleşenler: ‘Biz Bursaspor’un şampiyon olacağını hiç hesap etmemiştik.’  
Şampiyonluğu taraftarıyla bir bütün olduğu için kazandı Bursaspor. Takım şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken, taraftarı da fair-play şampiyonluğunu ilan etti. O dönemi yaşayan Ozan, İbrahim, Serdar, Sercan ve Volkan… Anlatsın o günleri diğer takım arkadaşlarına. Neler yaşadılar, nasıl tarih yazdılar. Çünkü en zor gününde kenetlenmesini bilen camiadır Bursaspor. Sorarım size, rakip statta eski başkanı için pankart açılan başka bir kulüp var mıdır bu kirlenmiş futbol ortamında.
İşte bu bilinçle hareket edin. O formanın, o armanın peşinde koşanlara layık bir mücadele sergileyin. Bursaspor Türkiye’nin en büyük şehir takımıdır. Başka da örneği yoktur. Arma sevdalıları sadece bir aşk uğruna biriktirdikleri birkaç lira parayla takımlarının arkasından gitmiştir bunca sene.
Takım sahadan 6-0 da yenik ayrılsa Bursaspor onlar için bir umuttur. Özlüce’den yola çıktığınızda ulaştığınız her noktada mutlaka sizi karşılayacak bir arma sevdalısı vardır çok uzaklarda. İster yardım amaçlı, ister hatıra, niyetiniz ne olursa olsun, bırakın başka takımlarından forma almayı. Sizin renginiz, armanız belli. Camianın duygularıyla oynamayın. Gelsin onlar sizden istesin. Tek mağlubiyetle yıkılmayın. Sakarya’da pes etmeyen bu camia başka hiçbir yerde yıkılmaz. Bu bilinçle hareket edin. Ve maç öncesi o saha içinde ettiğiniz yeminin arkasında durun. Her maçı kazanacaksınız diye bir kural elbette ki yok. Ama mücadeleyi bırakmayın. Sonucu ne olursa olsun, canınızı dişinize takarak yaptığınız o mücadele elbet alkış alacaktır. Silkelenin... Arkanızda sırf sizin başarınızla coşacak, sizin başarısızlığınızla uykusuz geceler geçirecek koskoca bir camianın olduğunu asla unutmayın. Ve adı, rengi, arması ne olursa olsun Bursaspor’u başka bir kulüple karıştırmayın.
Çünkü bir başkadır Bursaspor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.