Hava Durumu

Stratejik hata yapılmazsa…

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2012 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2012 10:22

Ama buna Yeşil Beyazlılar Karabük defansının hediyesiyle gelen piyango golle hemen cevap verdi. Pinto’nun ilk yarıdaki direğin tozunu alan iki şutu ağlarla buluşsa maç erken kopacaktı. Neyse ki Batalla soyunma odasına giderken çerçeveyi tutturdu da hem kulübe hem tribündekiler rahat nefes aldı.
Kadro kalitesine baktığında Bursaspor birkaç barem üstünde yer aldığı rakibi önünde oyunun tamamına yakın bölümünü kontrol altında tuttu. Sadece takımın değil, Bursa’nın kalesi de emanet edilen Carson, biri iki şut dışında en rahat maçlarından birini çıkardı. Pinto ve Batalla arasındaki pas trafiği göz kamaştırdı. Bunlara zaman zaman Sestak ve Basser de eklendi. Bursaspor’un ofanstaki muhteşem ikilisi her geçen maçta demlerini daha iyi alıyor. Milliyetleri farklı olmasa insan Pinto ve Batalla’yı ayrı yumurta ikizi zannedecek.
Gözler tabii ki yeni transferlerin üzerindeydi. Tuncay’a oranla Bursaspor’daki kıdemi bir elin parkları kadar fazla olan Belluschi 90 dakika boyunca sergilediği mücadeleyle futbolu ‘aklıyla’ oynadığını gösterdi. Tuncay yıllar sonra döndüğü Süper Lig’de eski günlerini aratmayacağı izlenimini verdi. Murat Yıldırım ise ‘Ben bu takımda oynarım’ dedi. Bu takviyelerle Bursaspor’da kadro derinliği sağlanmış durumda. Oyuna giren her futbolcu skora katkı sağlayabilecek düzeyde. Geç oldu, güç oldu ama sonunda kadro tutturuldu. Değerlendirmem skora göre değil. Bu haliyle Bursaspor eğer sezon içinde ‘stratejik hata’ yapılmazsa zirveye oynar.
‘Stratejik hata’dan kastettiğim yönetim ve taraftar arasında yaşanan gerginlik. Tarafların mutlak suretle birbirini iyi anlaması gerekiyor. Bildiriler, bunu dikkate almamalar, protestolar birbirini izlerse geçmişte gördüğümüz kötü senaryolu film tekrar vizyona girer. Tribünlerdeki boşluğun anlamı şu: Yönetim kurulunun bilet fiyatlarını revize etmesi gerek. Fiyatlar bazı kesimlerce makul görülebilir ama bir de halkın alım gücü dikkate alınmalı. Eğer bu sağlanırsa yönetim hem taraftarla barışı sağlar hem de sürümden kazanır.
Son bir not… Adem Koçak’ın gidiş şekli çok tartışıldı. Kendisi Sivas’ın yolunu tuttu ancak tribünde pankartı yadigar kaldı. ‘Yan Top Yasak’…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.