Hava Durumu

Bu milletin her ferdini candan aziz biliriz!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 04:49

Referandum tarihinin 16 Nisan olarak açıklanması ile birlikte siyasi partilerin söyleyecekleri sözler beklenmeye başladı. Söz, artık 16 Nisan sabahına dek siyasilerde, 16 Nisan günü ise yüce Türk milletinde olacaktır.
Referandum sürecinde siyasilere büyük sorumluluk düşmekte. Demokrasinin gereği olan referandum ve seçimlerin yok sayılması, sonuçlarının demokrasi dışı tutumlarla reddedilmesi diye bir şey akla getirilmemelidir. Aksi halde Türkiye'nin, Ortadoğu ülkelerinden farkı kalmayacaktır. Bu bağlamda siyasiler elbette parti görüşleri doğrultusunda enerjilerini seçmeni ikna etmek için harcayacaktır. Ancak siyasilerin üslubu halkın tavrını belirleyen önemli bir etken olacaktır.
Özellikle TV'lerde yorumcu kılıklı partizanların ipe sapa gelmez sözleri halkımız üzerinde olumsuz etkiler meydana getirmektedir. Herkes sözünü ölçerek konuşmalı. Aksi hâlde kutuplaşmaya çok meyilli hale getirilen toplumumuzda tamir edilmesi zor yaraların açılması söz konusu olabilir.
MHP olarak "evet" demekteyiz, bunu meydanlarda ve köy köy gezerek anlatacağız. Anlatırken "hayır" diyecek olan vatandaşlarımızı dışlayarak, onlara hain gözüyle bakarak yapacak değiliz. Bu milletin her ferdini candan aziz biliriz. "Evet" diyen de bizimdir, "hayır" diyen de... MHP, 48 yıllık siyasi hayatında doğru bildiklerini savunmuştur. MHP'nin büyük Türk milletine sevgisinde zerre azalma görülmemiştir.
Referandum sonuçları üzerinden Türkiye'yi gerilime sürüklemek isteyen çevrelerin varlığı inkâr edilemez. Bu hain çevrelerin amaçlarına ulaşması, ancak referandum sürecinde kullanılacak üslubun bütünleştirici olmasıyla engellenebilir. Aksi halde Türkiye bugünden kaynarsa "evet" de "hayır" da çıksa millet menfaatine bir sonuç doğmayacaktır. Bu yüzden referandum sürecinde gerilimi artıracak söylemlerden kaçınmak lazım. MHP kutuplaşmanın tarafı olmayacak.
Tercihi her ne olursa olsun her ülküdaşımız bizim canımızdır, ciğerimizdir. İnanıyoruz ki Ülküdaşlarımız referandumda Genel Başkanı'nın izindedir; millet için, devlet için, Cumhuriyet için, Türkiye için evet diyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.