Hava Durumu

Türk’e akıl vermek hadlerine değil

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2016 00:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 00:45
“Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz,
Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz” diyor Mehmet Akif Ersoy.
Türk milleti gerek Anadolu’dan önce yurt edindiği topraklarda gerekse Anadolu’ya geldikten sonra insani vasıflarının çok kuvvetli olması sebebi ile diğer topluluklar ve milletler tarafından örnek alınmıştır. İstanbul’un fethi öncesi söylenen “Başımızda kardinal külahı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz” sözü bu tarihî gerçeği açıkça ortaya koymaktadır.
Türkler dünyaya adalet ve kanun götürürken Avrupa’nın ve ABD’nin katliam karnesini buraya çıkarmayı gereksiz buluyorum. Hâl böyle iken zaman içerisinde insani haklar yönünden Batı’nın bizim önümüze geçmiş olduğunu da kabul ederek Avrupa’nın, belirlediği uluslararası kıstasları Türkiye’ye ortaklık öncesi sunmasını da doğal karşılamaktayız.
Biz, Avrupa Birliği’ne körü körüne bir üyelik peşinde değiliz. İlk günden beri onurlu, eşit haklara ve yetkilere sahip olabileceğimiz bir üyeliğin Türk milletinin menfaatine uygun olduğunu söylemekteyiz. 
Ne Avrupa ne ABD bizim patronumuz değildir. Bize emir verecek hadde de sahip değillerdir. Tutuklanan HDP’li eş başkan ve milletvekillerine sahip çıkmak için hadsizleşen AB ve temsilcileri Türk’ün esaret kabul etmeyen ruhundan en çok haberi olandır. ‘MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli devletin savcısına ifade vermeye gidiyor da HDP’nin vekilleri neden gidemiyor? Bunlar neye güveniyor’ sorusunun cevabı AB’nin tutumu ve yayınladığı raporla açıklığa bir kez daha kavuşmuştur.
Cumhurbaşkanı’nın AB için halka gidilebileceğini söylemesinin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ifadelerine katılmamak mümkün değildir. TBMM, Türk milletinin iradesi oluşmuştur. Bu yüzden Meclis kararını verecektir. Halkımızın TBMM’nin kararına karşı bir tepkisi olursa Türk milletine gitmekten çekinmemek gerekir.        
AB ve ABD’ye dostane tavsiyemiz bir an önce dostumuz mu yoksa düşmanımız mı olduğuna karar vermesi. Türkiye için başka seçeneklerin de olduğunu, hiçbiri olmazsa tek başımıza dünyaya yetebileceğimizi aziz Türk milleti daha önce göstermiştir ve yeniden gösterebilecek kuvvete sahiptir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.