Hava Durumu

Vatandaşın ilgisi memnun edici

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 04:43

Halkoylamasına bir aydan az bir zaman kala siyasi partiler alanlara indi. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açık hava toplantılarına baktığımızda vatandaşların bu toplantılara yoğun bir katılım gösterdiğini söylemek mümkün.
Siyasilerin sahaya inmesinin en temel faydası partilerin kendi tabanlarına yöneliktir. Ancak sayıları 4 milyonu bulduğu iddia edilen kararsızlar da bu toplantıların oluşturacağı hava doğrultusunda oylarını kullanacaktır. Kimi seçmen kutuplaşmaların rüzgârı ile hareket edecekken kimi ise siyasilerin tavrına göre hareket edecektir.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Hollanda ile yaşanan gerilim Türk millî duruşunu ve itibarını zedelemiştir. Bu olayın evet oylarını artırdığını görmekle birlikte buna oy çerçevesinde bakılmasını doğru bulmamaktayız.
Halkoylamasının Türkiye'nin bir dönüm noktası olduğu gerçeği bir yana hiçbir şey Türk milli itibarından önemli değildir. Gönül isterdi ki halk oylaması bir kenara bırakılsın ve siyasi partiler yumruk olup Avrupa'nın suratına çarpılsın. Türkiye içindeki ihtilaflarımız yurt- dışındaki düşmanların ekmeğine yağ sürdüğünde ülkenin çıkarlarını her şeyden üstün tutmalıyız.
Milliyetçi Hareket'in Sayın Genel Başkanı açık hava toplantılarından önce söylediğini bu toplantılarda da söylemektedir: "Evet diyen de hayır diyen de bizim kardeşimizdir." Bahçeli bunu söylerken dış güçlerin ve ülkemize çöreklenen hainlerin oluşturduğu cepheye de işaret etmekte ve "evet" oyunun önemine işaret etmektedir. Siyasiler bu şekilde her vatandaşı kucaklamalı, çıkacak olan sonuca peşinen razı olmalıdır.
Anayasa maddelerinden bihaber olan Kılıçdaroğlu'nun ısrarla tek adamlık vurgusu yapması açık hava toplantılarının ana gündemini oluşturmaktadır. Gerçeği yansıtmayan söylemlerle CHP'nin kutuplaşmadan medet umduğunu söylemek mümkündür.
Seçmenin açık hava toplantılarına geniş katılımlı ilgisinin halkoylamasına da yansıması ve Türkiye'yi bir adım daha ileri taşıyacak "evet"in çoğunlukta olmasını temenni diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.