Hava Durumu

Yeni süreç Türk milletine hayırlı olsun

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2017 04:46

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hükümetin nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenmekteydi. Hükümet, bu şoktan henüz kurtulamamışken tıpkı teşebbüs akşamında olduğu gibi MHP Genel Başkanı'nın duruşu ile kendine geldi.
Bahçeli'nin "Anayasa taslağını getirin, değerlendirelim" çağrısı ile Türkiye bir sürece girmiş oldu. Meclis'ten geçip halkoylamasına sunulan yeni Anayasa yaklaşık 1 milyon 200 bin seçmen farkıyla kabul edilmiştir.
Evet ile hayır oylarının arasında çok fark olmaması elbette ki sonucu değiştirecek bir durum değildir. "% 50+1" ile kazanılacak bir seçimde farkın çok olmadığı için yeni Anayasa'nın milletin tamamını kucaklayamayacağı gibi bir yaklaşım demokrasi gereği kabul edilemez. Bununla birlikte tüm yasal düzenlemeler yürürlüğe girdiğinde seçilecek olan cumhurbaşkanının bütün vatandaşları kucaklayan bir tutum sergilemesi bir zorunluluktur.
Kamuoyuna sunulan yanlış bir değerlendirmeyi de tekrar hatırlatmakta fayda vardır. 16 Nisan'da seçmen Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçmemiştir. Tayyip Erdoğan zaten şu anda cumhurbaşkanıdır. 2019 yılında yapılacak olan seçimde Sayın Erdoğan'ın mı yoksa bir başkasının mı cumhurbaşkanı olacağı belli değildir. Büyük Türk milleti bu kararı günü geldiğinde verecektir. Yapılmamış bir seçimden mağlup ayrıldığını düşünen CHP'nin geleceğe dair bir umudu yok mudur?
Halkoylamasının Diyarbakır'da yaşanan bir hadisenin dışında olaysız tamamlanmış olması sevindiricidir. Kutuplaşmaların demokratik tutumlar dışına çıkmamış olması millî birliğimiz adına önemli bir durumdur.
Türkiye, 17 Nisan itibarıyla yeni bir döneme girmiştir. Bazı kendini bilmezlerin eyalet sözleri, cumhuriyeti yıkma iddiaları boş hevesler olarak boş kafalardaki yerinde duracak ve asla gerçek olmayacaktır.
Yeni, her zaman bir önyargıya sebep olur. Türkiye girdiği bu yeni yolda kendisini ileriye taşıyacak bir sisteme geçiş yapmıştır. Halkoylaması öncesinde ortaya atılan iddiaların asılsızlığı uygulama başladığında elbette görülecektir. Bu Anayasa ile kuvvetler arasındaki ayrım netleşmiş ve kanun tek dayanak olarak belirginleşmiştir. Türkiye bundan böyle fiilî durumlara mahkûm edilmeyecek ve vatandaşlarımızın Anayasa'ya olan güveni artacaktır.
Vatandaşlarımız müsterih olsun. Milliyetçi Hareket'in onay verdiği hiçbir uygulamadan zarar gelmeyecektir. Bu vesile ile yeni Anayasa'nın milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.