Hava Durumu

Batan geminin malları mı bunlar?

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2019 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 08:39

Bursaspor'da yeni sezon öncesi mali açıdan işler gerçekten iyi gitmiyor. Transfer tahtasını açtırmak adına en önemli gelir kapımız olan mevcut kadrodaki oyuncuları da maalesef doğru pazarlayamıyoruz. Örnek vermek gerekirse Bursaspor'un genç kaptanı Ertuğrul Ersoy serbest kalma maddesi 750 bin Euro, milli kaleci Okan Kocuk'ta bu madde ise 450 bin Euro olarak belirlendi. Evet ben de biliyorum 2 oyuncu da alacaklarının önemli bir kısmından feragat etti. Ancak Ankaragücü'nden Fenerbahçe'ye giden Altay Bayındır tamamı geçtiğimiz sezon olmak üzere sadece 17 kez Süper Lig'de forma giydi. 1. Lig, Türkiye Kupası ve 2. Lig Kırmızı Grup'ta çıktığı resmi maçlarla birlikte toplam da 30 resmi maçı bulunuyor. Okan Kocuk'un da tamamı son sezon olmak üzere 23 Süper Lig maçı olmasına rağmen 1. Lig'de 57, Türkiye Kupası'nda da 10 resmi maçla 90 maçı bulunuyor. Ayrıca geçtiğimiz sezon Bursa'da oynanan Medipol Başakşehir ile Göztepe maçlarında Adebayor ve Deniz Kadah'ın penaltılarını kurtardığı maçlardaki performansı da oldukça önemliydi. Şimdi Altay 1 milyon 500 bin Euro ederken Okan Kocuk nasıl 450 bin Euro eder?


Gelelim Ertuğrul Ersoy konusuna. Belki birçok kişi katılmayacaktır ama Süper Lig'de sadece 14 maç oynayan Ozan Kabak tam 11 milyon Euro'ya Almanya'ya transfer oldu. 2014-2015'te Yeni Malatyaspor ile 3. Lig'de mücadele eden Sadık Çiftpınar geçen sezonun ortasında sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala 750 bin Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2014-2015'te Ertuğrul Ersoy'un Bursaspor ile Süper Lig'de 7 resmi maçı bulunuyor. 22 yaşındaki stoperin ayrıca Süper Lig'de 88 resmi maçı ile kariyerinde 2 de A Milli Takım maçı yazıyor. Biz bu adama da 750 bin Euro belirliyoruz.

Belki yazmak buradan bize de kolay geliyor ancak yukarıdaki örneklere bakarsak Ertuğrul 2 milyon 500 bin Euro, Okan 1.5-2 milyon euro arası ve gerçekten sol bek sıkıntısı olan ülkemizde Caner Erkin ile Hasan Ali Kaldırım'ın da yaşlarına baktığımızda Umut Meraş'ın da en az 3 milyon Euro gibi bir rakama satılması gerekiyor. Bu 3 oyuncuyu bu fiyatlara sattığımızda kulübün önü önemli ölçüde açılacaktır.

Lütfen bu oyuncular için teklifle gelen hem kulüplere hem de menajerlere batan geminin mallarını satıyormuşuz gibi muamale yapmayalım. Bursaspor hepimizin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.