Hava Durumu

Evdeki hesap çarşıya uyacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 08:15

Cok değil sadece 3 hafta önce Bursaspor bu koronavirüs belasından en az nasibini almış şanslı bir takımdı. Ancak Altınordu maçında ilk olarak grip gibi gözüken ve testlerde pozitif çıkmayan vakalar, bu maçtan sonra neredeyse tüm takımda pozitife döndü. Zorlu bir deplasman olan Giresun'da çok büyük eksiklerle alınan 2-1'lik mağlubiyet, daha sonra ise iç sahada Tuzlaspor karşında yine eksikliklerle oynanan mahkum bir oyun ama 90+3'te kaçan galibiyet ve son olarak da Balıkesirspor yenilgisi bu kötü dönemin tuzla biberi oldu.
Balıkesir deplasmanında alınan yenilgiye baktığımızda en güvendiğiniz isim olan İsmail Çokçalış'ın çok basit hatasıyla geri düşünce yapacak çok fazla şey kalmıyor. Modern futbola baktığımızda genelde öne geçen takımlar oyunda istedikleri daha iyi yapıyor ve 3 puanın sahibi oluyor. O yüzden maçtaki yanlış Ozan İsmail Koç tercihi ile artık eldeki kadronun 3'lü oyuna daha yatkın olduğu gerçeğini söylemenin pek anlamı kalmıyor. Yoksa aynı kadro ile 3-5-2 taktiği ile oyuna başlasa Bursaspor, Ozan İsmail-Altıparmak-Tuğbey orta sahası ile sağ kanatta Çokçalış ile sol kanatta Emirhan tercihi daha etkili olabilirdi. Tercih edilmediği için yorum yapmak boş ve kolay oluyor.
Ali Akman'ın kadro dışı kalmasının doğru olduğu konusunda tüm Bursa birleşti ancak saha dışında doğru olan bu kararın saha içinde ne kadar yanlış olduğu ortada. Recep Aydın bile gönderildiğinde bu takımın ihtiyacı var deniliyorsa, halen oynatma şansı olunan Ali Akman konusunun yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.
Şimdi yapılan hesaplar evde üst üste oynanacak Menemenspor ve Akhisarspor maçlarının kazanılması. Bakalım evde yapılan hesaplar çarşıya uyacak mı?
Eğer Bursaspor bu 2 maçta 6 puan alamazsa hedeften tamamen kopacak. Hatta ve hatta puan çıkarılmazsa eğer bir anda gözler alt sıralara yönelecek. Gerçi şu an düşme hattı ile 12 puanlık bir fark var. Bursaspor küme düşme ile ilgili sorun da yaşamaz ancak bu genç kadronun bunu hissetmesi bile işleri çığırından çıkarabilir.
Ayrıca Bursaspor'da en başından beri arkasında durulan Erkan Kamat ve yönetimi de başkanın yaptıkları ve yapmadıkları sebebiyle ters tepmeye başladı. Bu kadar belirsizlik yakışmıyor.
Diyelim ki Bursaspor bu sezon çıkamadı.
Devam edecek misiniz sayın başkan?
Devam ettiniz diyelim, transfer tahtasını açabilecek misiniz?
Bu takımı Süper Lig'e çıkaracak güce sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Bu sorular uzar gider ancak 1 ay sonra, 3 gün sonra, 5 hafta sonra, yatcaz-kalkcaz basın toplantısı düzenleyeceğim deyip yapmadığınız için soramıyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.