Hava Durumu

Takım Pinto'ya güveniyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2012 23:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 23:46

Bursaspor'un geçen sezon devre arasında kadrosuna kattığı ve gösterdiği performansla kısa sürede yıldızı parlayan Sebastian Pinto, sakatlığı sebebiyle son 3 maçta forma giyemedi. Yeşil Beyazlılar, Şilili golcü takıma katıldığından bu yana oynayamadığı maçlarda daha fazla gol ortalaması yakaladı. Pinto’nun forma giydiği karşılaşmalarda ise Bursaspor attığı gollerin neredeyse yarısını Şilili forvet ağlara gönderiyor.

6 KARŞILAŞMA OYNANDI

Pinto ile şu ana kadar ligde ve Avrupa Ligi Süper Kupası’nda toplam 22 maçta toplam 31 gol atılırken, 1.4 gol ortalaması tutturuldu. Başarılı forvet ise 31 golün 13’ünü attı. Sebasian Pinto’nun forma giymeye başladığı 2011-2012 sezonunun 21.haftasından itibaren Timsah, ligde(5) ve Avrupa Ligi Süper Final Grubu’nda (1) olmak üzere 6 karşılaşmaya çıktı.

İKİ GOL ORTALAMA
Bursaspor 6 karşılaşmada 3 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. 6 karşılaşmada 12 kez ağları havalandıran Yeşil Beyazlılar, 2 gol ortalamasını yakaladı. Pinto’nun olmadığı karşılaşmalarda 12 golü 10 futbolcunun atması ise ilginç bir istatistiği gün yüzüne çıkardı. Şilili forvetin yokluğunda Ferhat Kiraz(2), Belluschi (2), Serdar, Vederson, Bangura, Okan, Sestak, İbrahim, Batalla ve N’Diaye ağları sarstı.

İDDİALAR BAŞLADI

Bursaspor’da sakatlığı sebebiyle 3 haftadır forma giyemeyen Pinto ile ilgili Hakan Şükür’ün ‘maaşına zam istiyor’ iddiasının ardından transfer söylentileri de çıkmaya başladı. Başarılı forveti Türkiye’den Beşiktaş ve Almanya’dan Werder Bremen’in istediği belirtildi. BJK Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın görüşmeleri yürüttüğü ve konuşmaların büyük gizlilikle devam ettiği iddia edilirken, Werder Bremen’in de devre arasında Şilili forveti kadrosuna katmak için Bursaspor’un kapısını çalacağı gelen haberler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.