Hava Durumu

Alkışlar Ayşe Alagöz ve dostlarına…

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 07:37
Yaklaşık 12 yıl önce Medya S’te başladığım gazetecilik serüvenimde ilk tanıştığım insanlardandı, Ayşe Alagöz. Enerjisi ve sürekli gülümseyen yüzüyle kendisine hayran olduğumu hatırlıyorum. Çok sık kesişmese de yollarımız, takipçisiydim her dönem. Bursa’dan ABD’ye gittiğini duyduğumda, hayranlığım bir kez daha arttı. Ayşe Alagöz güçlü bir kadındı ve hissettiğim kadarıyla da aklına estiğini, kendi istediği için yapan, istediği hayatı yaratan bir kadındı... O bilmez ama örnek aldığım kadınlardan biridir. Bursa’ya gelişlerinde zaman zaman karşılaştık. Her defasında gülümseyen gözleriyle ısıttı kalbimi. En son, yaklaşık bir ay önce, İtalyan Mimar Massimiliano Fuksas’ın Bursa ziyaretinde karşılaştığım Alagöz’ün yepyeni bir projeyi gündeme taşıdığını öğrendim. Aslında her şeyin bir nedeni vardı ve hiçbir rastlantı tesadüf değildi…
Ayşe Alagöz ve dostları, önemli bir sosyal sorumluluk projesine isimlerini yazdırdılar. ‘Başarıya Doğru Bir Işık’ adlı proje ile fırsat ve cinsiyet eşitliği konusunda toplumda farkındalık kazandırmak ve görme engelli Nihal Erkan’ın eğitimine destek olmak amacıyla ‘Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var’ adlı tiyatro oyunu sah-neye taşındı. Nihal Erkan, Uludağ Üniversitesi’ni Bursalı bir kurumdan aldığı bursla tamamlayıp, Amerika’da da üstün başarısını kanıtlayan genç bir kadın… Uluslararası düzeydeki başarılarıyla dikkat çeken Erkan, ‘Endüstriyel Psikoloji’ alanında yükseköğretimini geliştirecek. İşte, Ayşe Alagöz’ün kaleme aldığı ‘Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var’ adlı tiyatro oyununun geliri de Erkan’ın eğitimine kaynak sağlanması amacıyla sahnelendi. Alagöz’ün oyununu, Uğur Mumcu Sahnesi’nde izledim. Kesinlikle çok güzeldi. Alagöz’ün çok sevdiği Nihal için yazdığı oyun, Bursa’da yüzlerce insanın kalbine dokundu, Türkiye ile Amerika’yı aynı sahnede buluşturdu. Gönüllülük esasıyla gerçekleştirilen proje, alkışı hak ediyor. Nilüfer Belediyesi’nin desteği ve HASVAK Bursa Şubesi ortaklığıyla gerçekleştirilen proje, yoğun bir emeğin ürününü gözler önüne serdi. Serhat Can’ın yönetmenliğinde sahneye taşınan oyunda, Ayşe Alagöz, Çiğdem Durmaz Şenol, Elif Dörter, Esra Mütevelli, Hande Özemre Gençosman, Müyesser Ergüler Ülker, Salih Haldun Bal, Serhat Can ve Uğur Korkmaz rol aldı. Ayşe Vatansever, Yusuf Ayşim, İnci Barışık ve Burcu Becermen’in de destek verdiği proje, Bursa’da gönülleri fethetti.
Proje sahibi Ayşe Alagöz ile projenin direktörlüğünü Elif Dörter ve basın danışmanlığını da Hande Özemre Gençosman yürüttü. İşte muhteşem bir kadın daha, Hande Özemre Gençosman… Sahnede yeteneğini konuşturan Gençosman’ı önceden bilmiyor olsaydım, kendisinin ‘oyuncu’ olduğunu düşünürdüm. Aslında hiç tanışmadık, hep birbirimize teğet geçtik. Aynı sektörde, aynı mekanlarda farklı zamanlarda bulunmuş kişiler vardır ya, öyleyiz. Adını çok duymuşluğum, kendisini tanımadan önce hakkındaki güzel cümleleri duydukça “Kim bu Hande?” diye merak etmişliğim var. Veee sahnede izleyince de enerjisinden çok etkilendiğim, tanımadan gönülden sevdiğim bir kadın… O da artık benim örnek aldığım insanlardan. Öte yandan oyunda ‘Bayan Günlük’ü canlandıran Müyesser Ergüler Ülker’i de çok beğendim. Aslında herkesi çok beğendim… Ayşe Alagöz başta olmak üzere projeye gönül veren herkesi tek tek tebrik ediyor, kocaman yüreklerinden dolayı ayakta alkışlıyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.