Hava Durumu

Bursa’nın klibini izlediniz mi?

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2015 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 07:21
Bursa’nın artık bir klibi var. Eminim ki birçoğunuz görmüş, izlemiş ve klipten haberdar olmuşsunuzdur.Bursa’ya gönül veren Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımı konusunda önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda yapılan çalışma ile kentin doğal güzelliklerinin, müziğin farklı tonlarıyla işlendiği ‘Bursa klibi’ ilk günden Bursa’nın her köşesinde yankı uyandırmaya başladı.
Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleri, sevilen bir Keles türküsü eşliğinde klipte görsel bir şölene imzasını atıyor.“Elimde sazım Bursa’da gözüm” adlı anonim bir Keles türküsü olan ve Bursa’yı anlatan ‘Kıyıdan’ türküsüne çekilen klipte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vokalist olarak yer alıyor ve “Bursa’dan güzeli yok” diyerek, her zaman savunduğu ‘Bursa sevdası’ ve ‘kentlilik bilinci’ olgusuna dikkati çekiyor.
Klipte Uludağ’dan Gölyazı’ya, İznik Kalesi’nden Emirsultan Külliyesi’ne kadar Bursa’daki 70’e yakın tarihi ve doğal mekan, tüm güzellikleriyle izleyenleri etkisi altına alıyor.Çalışma, tarihi kültürel miras yatırımları ile Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin kentin turizm pastasından aldığı payın artırılması hedefiyle tanıtım amaçlı olarak hazırlandı.
Yönetmenliğini, Bursa’da çekilen ilk korku filmi ile vizyona girmeye hazırlanan H. Mücahit Pehlivan’ın yaptığı klibin kayıtlarında 38 saz sanatçısı da enstrümanlarıyla görev aldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin aralarında bulunduğu 24 sanatçının vokallerde, 6 sanatçının da geri vokallerde türküye hayat verdiği klipte Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarının yanında Bursa sevdalısı sanatçılar da gönüllü olarak yer aldı. Sabah namazından gün batımına kadar Bursa’da geçen bir günü, kentin doğal ve tarihi güzellikleriyle anlatan klipte, Ulu Cami’den yükselen ezan sesinin ardından Bursa çarşısında kepenk açan esnaf, demirci tezgahında bıçak işleyen bıçakçılar ve surlar bölgesindeki kılıç kalkan gösterisiyle de kentin değerlerine vurgu yapıldı.
Yapımcılığını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, uygulayıcı yapımcılığını ise Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün üstlendiği klibin Genel Koordinatörü ise Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz.Kayıtların tamamı mix ve mastering Bursa Büyükşehir Belediyesi ses kayıt stüdyolarında gerçekleştirilirken klibin aranjörlüğü ise Kurtuluş Gözütok imzasını taşıyor. Toplam 6.30 dakikalık klip, öncelikli olarak sosyal medya ve yerel ve ulusal televizyon kanallarda yayınlanmaya ve  büyük oranda paylaşılmaya başladı.
Klip Avrupa Müze Akademisi’nin (EMA) dünya çapında düzenlediği yarışmada ‘Görsel Miras’ dalında da yarışacak. Bursa’nın dünya çapında tanıtılması anlamından daha şimdiden önemli bir rol üstlenen klibe emeği geçen tüm dostlarımı tebrik ediyorum. Bursa’nın klibini, http://www.bursabuyuksehir.tv/belgeseller/elimde-sazim-bursada-gozum-bursa-klibi-14265.html adresinden izleyebilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.