Hava Durumu

Dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 08:04
Yaşamayı seven, hayata duyarlı insanlar doğal olarak çevrelerine saygı duyuyor.
Ve bir şekilde, yazdıklarıyla, çizdikleriyle, resmettikleriyle verdikleri mesajla da sonuna kadar takdiri hak ediyorlar.
‘31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde beğeniye sunulan çok özel bir sergiden bahsetmek istiyorum bugün. 
“Tüketirken dikkat edin…” sloganıyla yola çıkan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencileri, hazırladıkları güzel mi güzel sergi ile yaşamın önemli detaylarından ‘geri dönüşüm’ konusuna dikkati çekiyor.
Gençlerin 1 yıllık emeğinin ürünü olan ‘Dönüşüm’ temalı giysi tasarım sergisi, Büyükşehir Belediyesi Merinos Enerji Müzesi’nde izlenime açıldı. 
Projenin organizasyonunu yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Tasarım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut ile de sergide tanıştım.
Eserleri daha önce Uludağ Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde sergilediklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nin de duyarlılık göstererek bu özel sergiyi Enerji Müzesi’ne taşımak istediğini vurguladı.
Serginin gördüğü ilgiden memnun olan Mangut, eğitmenlerin ve öğrencilerin hazırlık sürecinde de nasıl özenle çalıştıklarını gururla paylaştı.
Evlerimizde kullanırken farkında olmadığımız pek çok ürünün bambaşka bir şekilde değer bulduğuna işaret eden Mangut, sergide eseri bulunan öğrencilerin öykülerini de anlattı.
Öğrencilerden biri, ablasına rahatsızlığı nedeniyle takılan serumun kablolarıyla süslerken bir elbiseyi, bir başka kıyafet de soda şişelerinin kırık parçalarıyla hareket kazanmış.
Sergiyi ilgiyle gezeceğinize eminim.
Öyle ki, cips paketleriyle yapılan elbiseye şaşkınlıkla bakarken, tekstil dokuma atıklarıyla bambaşka bir havaya kavuşan diğer kıyafete de alkış tutuyorsunuz...
Poşetten ve folyodan yapılan elbiselerle rafya, plastik kapaklar, pipetlerle ve hatta kağıt havluların içindeki kartonlarla süslenen kıyafetleri izlerken de ayrı bir şaşkınlık yaşı-yorsunuz sergide.
Özetle, genç yeteneklerin zekasına hayran olarak geziyorsunuz ve proje kapsamında görev alan 22 öğrenciye şapka çıkarıyorsunuz. 
Sosyal sorumluluk bilinciyle çevre duyarlılığına da işaret eden dönüşüm sergisine emeği geçen öğretim görevlileri ve öğrencileri yürekten tebrik ediyorum.
Sanata farklı bir yorum getiren sergiyi, 31 Aralık’a kadar görebilirsiniz.
Çok beğeneceksiniz, kaçırmayın...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.