Hava Durumu

FotoFest coşkusu başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 08:16
Bursa, görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak bu hafta; FotoFest…
Yani, ‘Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’…
Bu yıl Bursa’da 4. kez hayata geçiriliyor.
Yaşamı, fotoğraflarla yorumlayanların en sevdiği buluşma, FotoFest…
Fotoğraf sanatçılarını, fotoğrafa gönül veren sanatseverlerle bir araya getiren kapsamlı organizasyon, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenleniyor.
Bu yıl 6-11 Aralık tarihleri arasında ‘Birlikte Yaşamak’ temasıyla dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf tutkunlarını bir araya getirecek olan festival, 2011 yılında ‘Karşılaşmalar’, 2012’de ‘İnsanlığın İzleri’ ve 2013 yılında da ‘Hayatın Renkleri’ başlıklarıyla gerçekleştirildi.
Festival, 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da Cumhuriyet Caddesi Dörtyol girişinden geleneksel festival yürüyüşü ile başlayacak.
FotoFest’e gönül veren çok değerli isimler var. Bu festivalin Bursa’da sahiplenilmesine ve Türkiye’nin en önemli fotoğraf festivallerinden biri haline gelmesine yoğun çaba gösteren gizli kahramanlardan bahsediyorum.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle 4 yıldır yaşayan festival, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala öncülüğünde ciddi bir ekip çalışması ile her yıl artan bir ilgiyle hayat buluyor.
Farklı ülkelerden gelen yerli ve yabancı 159 fotoğraf sanatçısını Bursa’da ağırlayacak olan festivalin danışma kurulu üyeliğini Ara Güler, İzzet Keribar, Prof. Dr. Levent Kılıç, Prof. Dr. Melih Zafer Arıcan, Utku Kaynar ve Öğretim Görevlisi Mustafa Bilge Satkın yaparken; küratörlüğünü ise Hasan Şenyüksel üstlendi.
FotoFest Yürütme Kurulu üyeleri Enes Battal Keskin, Neslişah H. Erbey Kuşku, Dr. Ceyhun İrgil, İlhan Özer, Murat Başlar, Özgür Yıldız, Alper Aslan, Meral Kuru, Yasemin Tatlı, Başak Saygı Şahin, Hatice Beytekin, Halil Sarı, Bülent Suberk ve Mehmet Uzun’un yoğun emeği alkışa layık…
Cüneyt Acar ile Ömer Kır da organizasyona iletişim ve basın konularında destek veriyor. Emeğinize sağlık arkadaşlar…
Meraklıları, festival hakkında detaylı bilgiye www.bursaphotofest.org adresinden ulaşabilir.
Haydi Bursa, bu hafta fotoğrafla yaşa...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.