Hava Durumu

Rolleri değiştiler

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 08:05
Bursa’da heyecan dorukta. Bursa’da sanat alanında çok güzel işler yapılıyor.
Bursa’da sinema ile azıcık ilgisi olan herkes, dört göz sekiz kulakla bir haber bekliyor.
Bu harika haber yakında Bursa’yı coşturacak.
‘Sandık’ çok yakında açılıyor.
Bursa’nın ilk korku filmi olan Sandık, Türkiye’nin görsel efekt ve makyaj konusunda da en iddialı yapımı olarak dikkati çekiyor.
Filmin yönetmeni H. Mücahit Pehlivan, yoğun bir emeğin ürünü olarak hazırladığı korku filmi Sandık ile henüz filmi vizyona girmeden, otoritelerin dikkatini çekmeye başladı. Sürprizler çok yakında, bekleyin…
Sandık, şehirden oldukça uzakta, dağların arasında kalan Turan Köyü’nde geçen dehşet dolu bir hikayeyi anlatıyor.
Köyün üzerinden geçen helikopterlerin bıraktıkları sandıklar ve sandıkların içinden çıkan genetiği değiştirilmiş sülüklerin hastalık yayması üzerine başlayan kaosun anlatıldığı filmin başrolünde 35 yılını tiyatroyla geçirmiş usta sanatçı Celal Bıyıklı rol alıyor. Bıyıklı, yıllar önce H. Mücahit Pehlivan’ın da tiyatro öğretmeniymiş. 20 yıl önce yolları, tiyatro sahnesinde kesişen ikili, yıllara dayanan dostluk ve bağlılıklarını da Sandık’ta gösteriyor. Bıyıklı, öğrencisine duyduğu güveni ve Pehlivan’ın sinemadaki birikimine ve yeteneğine olan inancını, mutlulukla ve “Yıllar önce Mücahit, benim öğrencimdi. Şimdi rolleri değiştik, ben öğrencimin filminde rol aldım. Mücahit’in yolu çok açık, onunla gurur duyuyorum” ifadesiyle dile getiriyor.
Bıyıklı, hayatında 35 yılını verdiği tiyatroya oyunculuğun yanı sıra eğitmen ve yönetmen olarak devam ediyor.
“Benim önceliğim eğitim. Yıllar içinde binlerce öğrencim oldu. Bazen başka bir ilde, seneler önce benden ders almış öğrencilerimle karşılaşıyorum. Onlar beni hatırlıyorlar, tabii ki büyümüşler, bambaşka mesleklerde görev almışlar. Yılların emeğini öğrencilerimin yüzünde görünce, hele bir de bana “Hocam” diye gelişlerini yaşayınca, çok çok mutlu oluyor, gururlanıyorum. Hayatta önemli olan, insana yatırım yapmaktır, şükürler olsun bu güzelliği yaşıyorum” diyor.
Veee bir bomba daha geliyor…
Celal Bıyıklı, bugünlerde yepyeni bir hazırlık içinde… Yazar Türker Kurugül’ün kaleme aldığı iki perdelik tiyatro oyunu ‘Baltacı Mehmet ve Katerina’, Bıyıklı’nın yönetmenliğinde sahnelenecek. Kısa süre sonra izleyicisiyle buluşacak oyunun hazırlıkları çok yoğun bir tempoda devam ediyor. Oyunun hazırlık çalışmaları ise Sebahattin Kılınç’ın genel sanat yönetmenliğini sürdürdüğü Burç Kültür ve Gösteri Merkezi’nde (BKGM) coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Heyecanla bekliyoruz…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.