Hava Durumu

Sabır sanatı

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:59
Tayyare Kültür Merkezi’nde çok özel bir sergiyi gezdim hafta sonu.
‘Filografi Filonun Sultanları’ filografi sergisi…
Elif Özay ve öğrencilerinin filografi yani çivi sanatı çalışmaları, beni benden aldı.
Keyifle izlediğim bu özel sergi, hafta boyunca çok yoğun ilgi görmüş.
Ne mutlu bana ki, serginin son gününde de olsa, güzelim renklerin ve eşsiz desenlerin arasında kendimi kaybetme şansı buldum.
Keyifsiz girdiğim galeriden gülümseyerek ve hatta adeta rahatlamış olarak çıktım.
2010 yılından bu yana filografiyle ilgilendiğini söyleyen Elif Özay, yoğun emek isteyen ve üretimi bir hayli zor olan sanatıyla buluşma öyküsünü gözleri parlayarak anlatı-yor.
“Aslında başta, beni hiç cezbetmemişti, zor iş, ben yapamam diyordum” şeklinde konuşan Özay, zamanla zoru seven karakterinin de etkisiyle filografiyle bağlarını güçlendirdiğini söyledi.
Filografinin hoş ve estetik görünümüyle ilgisini çektiğini belirten Özay, hele de güzel çalışmalar ortaya çıktıkça bu sanata daha da çok yakınlık duyduğunu anlattı.
Zamanla, isteyenlere ders de vererek filografiyi daha fazlaa kişiye sevdiren Özay, kendisinin ve 30 kursiyerinin çalışmalarından oluşan karma sergiyle de sanatseverlerle buluşmanın heyecanını yaşadı.
Özay ve kursiyerlerinin 34 tablosu, Bursalı sanatseverlerden tam not aldı. Kursiyerlerinin de eserlerini beğeniye sunmanın heyecanını ve sevincini yaşadıklarına bizzat ben şahidim. Ne güzel bir heyecandır o… Haklılar da, en kolay model en az 1 ayda hazırlanmış, ki bence asla kolay değil…
Özay, filografinin çok sabır isteyen bir sanat dalı olduğunu vurgulayarak, kursiyerlerinin filografiyle uğraşırken adeta terapiye girmiş gibi hissettiklerini de söylüyor. Özay, “Çekiçle çiviyle uğraşılan, onarım işinde kullanılan nalbur aletleriyle yapılan filografide aslında ruhsal bir onarım söz konusu” diyor…
Sabrına güvenen ve filografiyle tanışmak isteyenler Elif Özay’a, Beşevler Caddesi Öz Emniyet Sitesi’nde faaliyet gösteren atölyeden veya Facebook’tan ‘Filografi Filonun Sultanları’ adıyla ulaşabilirler.
Denemeye değer… Sevgiyle…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.