Hava Durumu

Seçimlerimizden bizler sorumluyuz

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:46
Bugün yaşadığımız hayatın her anı, dün attığımız adımların sonucunda örüldü. Kendimiz kurduk bu hayatı, ilmek ilmek.İster beğenelim ister küfredelim, bugün gittiğimiz işyeri, yaşadığımız yer, sokaklarında dolaştığımız şehir, biz böyle istediğimiz için bugün bizimle…
Diyeceğim o ki sevgili dostlar, gün içinde attığınız küçük adımlar, geleceğimize büyük temeller atabiliyor. An geliyor, farkında olmadan hayatımızda yaptığımız bizce ufacık bir değişim, bizim dışımızda çoook büyük yankı uyandırabiliyor. “Vayy bee, bu ne kadar önemli bir durummuş da haberim yokmuş. Halbuki ben olsam bunca önemsemezdim” diyor insan. Her gün yeni güzellikleri de beraberinde yaşatıyor, tabii ki fark edene.
Bugünlerde Bursa’da yepyeni bir güzellik daha gün yüzüne çıkıyor, erkenden fark edelim isterim. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Bursa Göç Tarihi Müzesi, kapılarını özel bir törenle açıyor.Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Doğu Kapısı’nda yani, Tekstil Sanayi Müzesi’nin üst katında hazırlanan ‘Bursa Göç Tarihi Müzesi’nin açılışı, 7 Kasım Cuma günü saat 16.00’da yapılacak.
Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyor.
Müze, 8500 yıllık tarihi boyunca Bursa’da başlayan yeni hayatlara mercek tutuyor. Kentin köklü geçmişinde önemli izler taşıyan göçler, tüm yönleriyle geleceğe taşınıyor.‘Bursa Göç Tarihi Müzesi’nin açılışında, ‘Göçün Orta Yeri Hüzün; Behiç Günalan Objektifinden Kapıkule Sınır Kapısı’nda 1989 Göçü Dramı’ adlı sergi de izlenime sunulacak.
Bursa Göç Tarihi Müzesi, son yıllarda özel müzeleriyle dikkati çeken kente yepyeni bir soluk katacak, inanıyorum. Emek veren herkesi tebrik ediyor ve Bursalıları, müzelerine sahip çıkmaya davet ediyorum.
Sevgiyle…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.