Hava Durumu

Sinema partisi

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2014 08:07
Uzun zamandır sinemaya gitmiyordum. En yeni filmlerin fragmanları, yeni yapımlar, vizyondakiler, vizyona girecek olanlar…
Hepsini izleyesim, her filmi göresim vardı…
Hafta sonunda da İstanbul’daydım.
Kış klasiğidir ya sinema, biz de soğuk havadan kaçıp soluğu sinemada aldık arkadaşlarla.
‘Deliha’ ve ‘Yıldızlararası’nı izledik arka arkaya.
İkisi de harikaydı.
Deliha, bilindiği gibi televizyon dünyasının ve dizi sektörünün son yıllardaki yıldızlarından Gupse Özay’ın eseri…
Çok keyifli ve esprili bir film. Yaz boyu, Özay’ın instagram hesabından da zaman zaman çekimlerden fotoğraflar paylaştığı film, sinema salonlarında kahkaha fırtınası estiriyor bugünlerde.
Gupse Özay, mizahın sevilen yüzü Gülse Birsel’in ‘Yalan Dünya’ dizisi ile renkli dünyaya kazandırdığı eğlenceli bir isim oldu… Film ise Hakan Algül’ün yönetmenliğinde seyircisiyle buluştu.
Sinemaya gülmek ve kafa dağıtmak amacıyla gidenler, Deliha’nın yanı sıra bu hafta vizyona giren ‘Hadi İnşallah’ı da izleyebilirler.
Kendi yaşamından kesitleri en doğal haliyle kaleme alarak 4 kitap çıkaran (benim okuduğum 4, dahası da olabilir) internet fenomeni Pucca’nın kitabından sinemaya uyarlanan film, epey eğlenceli bir yorumla perdede…
Filmde, Murat Boz ve Büşra Pekin rol alıyor. Büründüğünü karakterleri en eğlenceli şekilde sunarak sevenlerinin gönlünü çoktaaan kazanan Pekin, ‘Pucca’ olarak da harika bir performans sergiliyor. Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Murat Boz’un da bu filme yakıştığını düşünüyorum.
Filme, dün akşam, önyargıyla ve bir o kadar da merakla gittim, çok eğlenerek çıktım. Öyle ki, bu filmi arkadaşlarımın seveceğini düşünmediğimden de yalnız izlemeyi tercih etmiştim. Yanılmışım. Film gayet güzeldi, iyi ki izlemişim, herkes izlesin... Murat Boz’un filmin finalinde seslendirdiği şarkıyı ise dinlemeye doyamadım.
‘Yıldızlararası’na gelince… ‘Muhteşem ötesi’ bir film olduğu kesin.
Sinemada eğlenceyi seçenlerdenim. “Gün içinde zaten çok yoruluyoruz, film izlerken bari eğleneyim, bilimkurguyla uğraştırmayın beni” diye vır vır söylenir dururum genelde arkadaşlarıma. Bu kez öyle olmadı.
‘Yıldızlararası’ beni, 169 dakika boyunca koltuğa kilitledi. Gözümü kırpmadan izlerken filmi, zaman kavramını unuttum. Duygular, hayat, şifreler, fizik, felsefe, psikoloji, aforizmalar… Filmde ne ararsanız var. İngiliz yönetmen Christopher Nolan imzalı filmin başrollerinde de Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine oynuyor. Filmden sonra zihnimin boşaldığını ve dingin bir ruha kavuştuğumu hissettim. Mutlaka izlenmeli…
Bu filmler, şu an vizyonda. İyi seyirler…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.