Hava Durumu

Ve perdeeee…

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2014 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 08:11
Bursa’da tiyatro aldı başını gidiyor.    Bursa Devlet Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Nilüfer Belediyesi’nin ‘Tiyatro’su başta olmak üzere tiyatro sanatına gönül veren sanatçılar, en güzel oyunlarını Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor.
Kentin köklü tiyatrolarından biri de Ekim Sanat Tiyatrosu… Bugünlerde, oyunlarını sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşayan Ekim Sanat Tiyatrosu, usta sanatçı Ömer Naci Topçu’nun yönettiği ‘Yatık Emine’ adlı oyunu, 28 Kasım Cuma günü Uğur Mumcu Sahnesi’nde seyirciyle buluşturacak.



Murat Deniz’in yönettiği ve Ekim Sanat Tiyatro Atölyesi kursiyerlerinin rol aldığı ‘Lunapark’ adlı atölye çalışması da 29 Kasım Cumartesi günü Konak Kültür Merkezi Sahnesi’nde sahnelenecek.
Neil Simon’un kaleme aldığı bir Amerikan komedisi olan ‘Aykırı İkili’ adlı oyun Mehmet Çandar’ın yönetmenliğinde Ekim Sanat oyuncuları tarafından 5 Aralık Cuma günü BAOB salonunda, 6 Aralık Cumartesi günü ise Heykel Eğitim Araçları Sahnesi’nde sanatseverle buluşacak.
Ekim Sanat oyuncuları, Bertolt Brecht’in ‘Carrar Ana’nın Tüfekleri’ adlı oyunu ise Seden Çandar yönetmenliğinde 12 Aralık Cuma günü Heykel’deki Çocuk Sanat Sahnesi’nde izlenime sunacak. Oyunda, İspanyol iç savaşı sırasında bir ailenin yaşadıkları gözler önüne seriliyor.

Bursa, bugünlerde İstanbul’dan gelecek tiyatro ekiplerini de ağırlayacak. Ekranların ünlü isimlerinin yer aldığı oyunlar, sanatseverlerin tiyatro keyfini ikiye katlayacak.



Ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği ‘Mezarsız Ölüler’, 24 Kasım Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Yunus Günçe, Pamela Spence, Gamze Topuz ve Suat Güzey’in rol aldığı ‘Yok Böyle Bir Kız’ adlı oyun 29 Kasım Cumartesi günü; ‘İstibdat Kumpanyası’ ise 1 Aralık Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.
İyi seyirler…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.