Hava Durumu

Çıldırmaya az kaldı, doktorum nerede?

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2016 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 07:16
Özellikle son zamanlarda yaşadığımız olaylar toplumun neşesini, huzurunu iyice kaçırdı. Bir taraftan bir türlü sonu gelmeyen şehit haberleri, nerede ne zaman patlayacağı belli olmayan bomba kuşkuları, her gün bir önceki günden daha kötüye giden ekonomik haberler, komşularımızla olan kavgalarımızın neredeyse savaş boyutuna ulaşması, sanki bütün bu sorunların çözümü olacakmış gibi başkanlık tartışmaları başta yargı olmak üzere devletin tüm kurumlarının bir kişinin elinde toplanması, hemen her gün bu doğrultuda OHAL KHK’sı yayınlanarak devletin otoriter bir rejimle yönetilmeye çalışılması ve daha sayılabilecek birçok sorunlar neredeyse hava almamızı bile güçleştirmektedir. Bu havasızlık ortamında daha ne kadar yaşayabiliriz Allah bilir.
Toplum olarak bu sıkıntılardan kurtuluşumuzu başkalarından beklemek yerine kendimizin gelişmeleri net okuyarak ona göre önlem alması en doğru yoldur. Toplum her şeyden önce sorunların çözümünün kendi elinde olduğunu unutmamalı, sonuçta gelinip kendilerine sorulacağını akıllarından çıkarmamalıdırlar.
Toplum bu kadar ağır sorumluluğu yerine getirirken de oy vereceği partinin değişilmez olduğunu düşünmemeli,  iktidar olmuşsa ülke yönetiminde ne derece başarılı olup olmadığını, ülke için mi yoksa kendileri için mi çalışıp çalışmadıklarını iyi değerlendirmeli,  muhalefet partisi olmuşsa iktidarın yanlışlarını tespit edip o yanlışları yaptırmamak ve yapılan yanlışları düzelttirmek konusunda ne derece etkin muhalefet yapıp yapamadıklarını  değerlendirerek oylarını kullanmalıdırlar. Bunun için de kullandıkları oyların sadece kullanıp seçime katılmama cezasından kurtulmayı düşünmek yerine o oyları verenlerin yukarıda belirtilen sorumluluklara ortak olduklarını gözden uzak tutmamalıdırlar.
Ey halkım!  Bu ülkede tekrar huzurun ve güvenliğin sağlanması senin elindedir. Kısa bir süre sonra belki yine sana başvurulmak zorunda kalınacaktır. Bu sorumluluğu yerine doğru bir biçimde getirmez isen  bu toplumun vebali  ve günahı hepimizin boynuna olacaktır. Toplumun yapacağı yeni bir yanlış soluduğumuz tüm havayı da bitirecek herhalde o zaman başlıkta belirttiğimiz deyişi söyleyerek son nefeslerimizi vereceğiz. Çıldırmaya az kaldı doktorum nerede diye bekleme. Kendi kendinin doktoru ol yeter.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.