Hava Durumu

Dava var örgüt yok

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 07:05
2008 yılında Ergenekon terör örgütü davası olarak başlayan süreç 21.Nisan.2016 tarihindeki Yargıtay kararından sonra terör örgütü yok olan sadece davası kalan bir duruma geldi. Yaşamını kaybedenlere tanrıdan rahmet , hasta ve sakat kalanlara acil şifalar diliyor, sebep olanların ilahi adaletin pençesinden de kendilerini kurtaramayacaklarına inanıyorum.
Bu bir dava değildir. Dava, yaşanan ve suç teşkil eden, zarar veren, zarar gören tarafları bulunan olay veya olayların ardından başlayan yargılama sürecidir. Oysa burada ne işlenen bir suç ve ne de taraflar vardır. Sadece bunun özel yetkili de olsa mahkemede görüşülmüş olması dava denilmesini gerektirmiştir. Çünkü yargılama işlenen bir suçta gerçeğin ortaya çıkarılması için yapılır. Savcının her isteğinin kabul edilip avukatların isteklerinin peşin bir yargı ile reddedildiği bir davada ancak gerçeklerin ortaya çıkmaması sağlanır. Nitekim öyle de olmuştur.
Silahlı terör örgütü denilen ancak bir tek silahlı eylemi olmayan ve fakat bu eksiklik sonradan fark edilince hiç ilgisi olmadığı halde Danıştay saldırısı eklenen sözüm ona bu dava başta silahlı kuvvetler olmak üzere toplumda etkili olan üniversite rektörlerini, gazetecileri sendikacıları sivil toplum örgütü temsilcilerini etkisiz hale getirmek, böylece toplumu korkutarak sindirmek amacıyla kurulmuş bir kumpastan başka bir şey değildir.
Yargıtay kararı bu kumpası bozmuştur, bunun bozulmasında avukatların her türlü riski göğüsleyerek yaptıkları mücadeleyi de unutmamak gerekir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.