Hava Durumu

Fezlekeler

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 07:08
Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen bir kısım milletvekillerinin yargılanabilmeleri için dokunulmazlıklarının kaldırılması çalışmalarına hız verilmiştir.
Konumu ve işlediği suç ne olursa olsun suç işlediği iddia edilen kişiler mutlaka yargı önünde hesap vermek zorundadır.   Bu kuralın da herkes için mutlaka aynı olması gerekir. Çoğunluğu elinde bulunduran parti kendi yandaşlarını, yakınlarını koruyup kollar ve onları yargıdan kaçırırsa bu kuralın ciddiyeti de olmaz bu durumda adalet de hiçbir zaman gerçekleşmez.               
Bilindiği gibi yakın geçmişte televizyonda boy boy yayımlanan görüntülere karşın bakan ve milletvekilleri ile onların yakınları yolsuzluk, rüşvet vs. olaylar karşısında hem komisyonlarda ve hem de TBMM genel kurulunda toplumun gözü içine baka baka aklanmadılar mı? Buna karşın bakan ve milletvekillerinin yakınları ile ilgili soruşturmayı yürüten hakim ve savcıların başlarına gelmeyen kalmadı. Bu aklanma kendi yandaşları dışında ne derece inandırıcı oldu.
Suç işleyen her kim olursa olsun mutlaka yargı önünde hesap vermelidir. TBMM’nin bir kısım dokunulmazlıkları kaldırma çalışmaları hazır başlamışken geçmişte üzeri kapatılan dosyalar da mutlaka yeniden açılmalı, bunların dışında yine terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen ve fakat haklarında hiçbir işlem yapılmayanlar da unutulmamalı.
Üzeri açılacak dosyalardan bir kısmı bakanlara ait. Bunların yargılanmalarını Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yapacak. Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere tüm mahkemelerin verecekleri kararlara da herkes saygı duymalı.     
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.