Hava Durumu

İç barış yok oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 07:19
Parlamenter sistem hangi ihtiyacı karşılamıyor da bu kadar inat ve ısrarla illa Başkanlık sistemi diye tutturuluyor? Bunun nedeni bir türlü açıklanamıyor. Her gün artan şehit cenazeleriyle ülkemiz kan gölüne dönüyor, şayet başkanlık sistemine geçilmiş olsaydı terör nasıl önlenecekti bir türlü açıklanamıyor. İşsizlik, hayat pahalılığı, ekonomik kriz giderek artıyor, başkanlıkla bunlara nasıl bir çözüm bulunacak varsa bu çözümler bugünkü parlamenter sistem içinde neden uygulanamaz?
Bütün bu sorulara yanıt vermeden bu konuda ısrarcı olunması iç barışı bozuyor. Nitekim ana muhalefet partisi de sert üslup kullanmaya başladı. Kılıçdaroğlu “Kan dökülmeden başkanlık sistemini ülkede gerçekleştiremezsiniz” deyince iktidar partisinde neredeyse kıyamet koptu. Söylenilen sözler anlam dışı polemiklerle cevaplanmaya çalışılıyor, bundan dahi puan kazanılmak isteniyor. Biz sadece Kızılay’a kan veririz denilerek sanki söylenilen sözün kendilerinin kanının akıtılacağı gibi anlamsız bir algıyı ortaya koyuyor. Oysa söylenilen sözün yüzüncü anlamı dahi böyle bir algıyı yaratmaz. Bana göre bu sözlerin tek anlamı vardır o da “o kadar kolay değil, bizleri yok etmeden parlamenter sistemi ortadan kaldıramazsınız!”dır.
İnsanları bu kadar birbirine düşürerek başkanlık sisteminde ısrar etmenin bir anlamı yoktur. Ülke barışını korumanın şu evredeki tek yolu Sn. Cumhurbaşkanı’nın başkanlık isteğinden hiç olmazsa şimdilik vazgeçmesidir. Ülkenin acil sorunu bu değil TERÖR’dür. İktidar ve muhalefete düşen görev terörü ortadan kaldırmaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.