Hava Durumu

Kurultay yapılmasın diye çare aranıyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2016 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 06:45
Olağanüstü MHP Kurultayı için mahkemece oluşturulan komisyon kurultayın 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasını kararlaştırmıştı. Ancak sonraki süreçte genel merkez yapılmaması için her çareye başvuruyor.
Yargıtay’ın vereceği kararın belirleyici olacağı söylenerek beklenilmeye başlandı. Bu kararın önceki gün yani 10.5.2016 günü açıklanacağı ifade edilmişti. Geç vakitlere kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Dün sabah Yargıtay’dan yapılan açıklama “temyiz incelemesinin mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını” belirtiyordu.
Böyle bir açıklamanın önceki gün yerine düne bırakılmış olmasını anlamak güç. Eğer inceleme gece geç vakte kadar sürdüyse dün veya en geç bugüne ertelenebilirdi. Mayıs ayı içerisinde denildiğine göre kurultay tarihinden sonraki bir tarihte kararın açıklanacağı ilk akla gelen olasılık oluyor. Bahçeli’nin “hükümete her türlü hukuki destek verebilecekleri açıklamaları, sonradan terör konusunda  diye düzeltilmiş olmasına karşın  “acaba Yargıtay’dan muhaliflerin istediği şekilde bir kararın çıkacağını öğrendi de hükümet çevrelerinden  bu konuda yardım mı istediği” şeklinde  Fuat Avni  tarafından yorumlanıyor.
Bu rivayetler doğruysa; ‘karar muhalifler aleyhine olsaydı kurultaydan önce açıklanırdı’ şeklindeki yorumlar ne yazık ki itibar görüyor.
Kurultay günü geçtikten sonra açıklanacak ve muhaliflerin lehine olacak bir karar sonrası yeni bir kurultay günü mü belirlenecek, yoksa bu kararla olağanüstü kurultay talebi de sona ermiştir mi denilecek, yaşayarak göreceğiz.
Siyasetin hukukla, hukukun siyasetle iç içe olmadığı günlerin yakın olması dileğiyle.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.