Hava Durumu

MHP’de kurultay bulmacası

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 07:25
MHP’de olağanüstü tüzük kurultayı toplansın diye mücadele ediliyor. Dikkat edilirse bu kurultayda yapılan mücadele değil, kurultay yapılsın mücadelesi. Süreç kısaca şöyle gelişti. 
Parti içi muhalefet yeterli sayıda imza toplayarak parti yönetimine müracaat etti. MHP yönetimi ve özellikle Bahçeli buna şiddetle karşı koyarak 2018’den önce kurultay yok diye kestirip attı. Muhalefet aynı istekle yargıya müracaat etti yargı olağanüstü kongre kararı isteğini kabul ederek 3 kişiden oluşan bir kurul tayin etti,  o kurulu kongre yapmakla görevlendirildi. 
Kurulun belirlediği takvim 21 Mayıs 2016 idi. Genel Merkez yönetimi mahkeme kararıyla ilgili Yargıtay’a başvurunca karar sonucu beklendi. Yargıtay kararı 21 Mayıs tarihi geçtikten sonra açıklandı ve mahkemenin kurultay kararını onayladı. Bu arada Genel Merkez yönetimi seçimli kurultay kararı aldı temmuz ayı için. Önceden belirlenen ve görevi devam eden kurul da haziran ayında kongre yapılmasını kararlaştırdı.
Yargıtay’ın verdiği karar geçerli olduğuna, önceden belirlenen kurulun görevi de devam ettiğine göre kurulun belirlediği tarihte kurultay yapılması ancak bu bulmacanın çözümü olur.
MHP ve yönetimi bu tavrı ile büyük yaralar aldı,  Bahçeli ile yoluna devam etmesi sonu olabilir. Yönetim değişikliği ise salt MHP’ye değil, siyasetin tümüne hareketlilik getirebilir.
Demokrat olabilmek kolay değil,  sözle olmaz belirleyici olan bu gibi durumlarda ortaya konulan tavırdır. Kürsülerde ülkücü selamı ile halkı ve partiliyi selamlamak da yeterli olmaz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.