Hava Durumu

MHP’den bir destek daha

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2016 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 07:52
Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı ve karma komisyonda haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının Anayasa’nın 83. maddesine geçici bir madde ilave edilerek bir defaya mahsus olmak üzere kaldırılmasını içeren AK Parti önerisinin 1. tur görüşmeleri yapıldı.  2 maddeden oluşan teklif referandum yo-lunu açacak sayılarla kabul edildi.

2. tur görüşmeler yarın ve sadece oylama yapılacak. Bu oylama sonucunda kabul oyları 367 ve üstünde çıkarsa yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren fez-lekeler mahkemelere gönderilecek, bu dosyalardaki milletvekillerinin yargılanmasının yolu açılacak.  Anayasa değişiklikleri usul gereği iki kez görüşülmektedir.

Anayasa’nın 83. maddesi çerçevesinde seçim öncesi ve sonrası bir suç işlediği iddia edilen bir milletvekili, Meclis kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çeki-lemez, tutuklanamazken ve yargılanamazken, bu madde bu değişiklikle ve bir defaya mahsus olmak üzere askıya alınacak ve bu durumdaki milletvekilleri yargılanabilecek.

Suç işleyen mevki ve makamı ne olursa olsun işlediği suçun hesabını yargı önünde versin bundan daha doğal bir şey olamaz. Ancak bu değişiklik bir defaya mahsus bu imkânı sağladığı için dokunulmazlıklar bundan sonra da devam edecektir.
Başkanlık sistemi arzusu bu düşüncenin temelidir. Burada hedefin HDP milletvekilleri olduğu açık. Onlarla ilgili suçlamalar “terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak”. Elbette çok ağır bir suç. Ancak bu değişikliğin samimiyeti için, polis ve jandarmaya talimat vererek hendek kazanlara karışmamalarını emredenlerin de dahil edilmeleri gerekmez mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.