Hava Durumu

Rest değil tercih zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2016 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 06:50
Üç gündür dünyanın tek gündemi Büyük Britanya’nın AB’den ayrılma kararı. Karar kesinleşirse üye sayısı 27’ye düşecek.
Bu karar iktidar ve ana muhalefetin kalma isteklerine rağmen vatandaş tarafından alındı. Bu durum bizimle onlar arasındaki farkı da ortaya koyan bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.
Bundan sonra  ya bu üyelerle yola devam edilecek ya da ayrılmadan yana olan ve bundan cesaret alan ülkelerin de ayrılması ile topluluk dağılma sürecine girecek. 
Britanya kendisini Avrupa ülkeleri arasında görmüyordu, AB’ye sanki pamuk ipliği ile bağlıydı. Birlik parasını kullanmamış olması ve serbest dolaşımda sıkıntılı davranması bunun somut kanıtlarıdır.
AB bilindiği gibi başlangıçta ekonomik nedenlerle kurulmuş, sonrasında siyasi misyon üstlenmişti. Son dönemeçte ise din birliğine endekslenmiş olduğu söylenmektedir. Yıllardır ülkemizin birliğe alınmaması için çeşitli oyalamalarla engellenmesinin temel nedeni bu olsa gerek. 
Günümüzde ise birliğe alınmamız daha da zorlaşmıştır. En önemli neden ise AB’nin temel ilkelerinin her geçen gün çiğnendikçe çiğnenmesidir. Basın özgürlüğü, fikir ve ifade özgürlüğü, demokrasi üzerinde siyasi iktidarın baskıcı rejimi birlik ülkelerinin kesinlikle kabul etmediği hususlardır.
İngiltere’de yapılan referandum da dahi AB’den ayrılmak isteyenlerin Türkiye korkusu yaratarak propaganda yapmış olmaları ülkemiz adına son derece üzüntü vericidir. 
Yapılması gereken bu gelişmeler karşısında rest çekmek değil, gelişmeleri iyi okuyup batılı olduğumuz tercihini yaparak bunun önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmaktır.
YA ÇAĞDAŞ OLACAĞIZ AKLI VE BİLİMİ ÖN PLANDA TUTACAĞIZ YA DA HEP AVUCUMUZU YALAYACAĞIZ. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.