Hava Durumu

Suriyeliler rant getirisi oluyor!

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 07:08
Cumhuriyet  tarihimizde her şey bu iktidar  döneminde  ranta  çevriliyor. Paranın, arazinin, ormanın, otoyolun kısaca doğanın her şeyi  rant olabiliyor. Şimdiye kadarki siyasi iktidarların hiç akıl edemedikleri alanlarda bu iktidar bu getiriyi yaratabiliyor.  
Ülkenin verimli arazileri , ormanları rant için imara açılıyor, ülkede gözle görülen bir kalkınma yok. Sadece Allah’ın sevgili kulları bir kısım insanlara Allah yürü ya kulum demiş oluyor, onlar da çok uzun mesafeleri kısa zamanda almış oluyor. Halkın büyük çoğunluğu ise elinde nesi var nesi yoksa satarak bu yola yaya devam etmeye çalışıyor. Ülke kalkınması 1.’lerle 2.’lerin arasındaki mesafe farkı ise ülkemiz kalkınıyor. Buna karşın her gün indirilen kepenk sayısı, işsiz sayısı, iflaslar sokakta dilenen insan sayısı arttıkça artıyor, otoyol, santral vs. yapımı elbette gerekli ama ülke kalkınmasının göstergesi  değil.  
Ülkemiz  kendi insanımızın ihtiyaçlarını karşılayamazken, üç milyona yakın Suriyeliyi barındırmakla  işimiz daha da zorlaşıyor, sokaklarda dilenen insan sayısını artırıyor. 
Ülkemize sığınan bu insanlar ekonomimiz üzerinde büyük bir yük oluşturmuş ve bu konuda neredeyse AB ülkeleri ile köprüleri atma noktasına gelmişken onların  vereceği üç milyar  euro’ya razı olarak yükü tekrar üzerimize aldık. Şimdi onları vatandaşlığa alıp seçmen yapacağız,r ant olarak değerlendireceğiz. 
Suriyelilerin  seçmen yapılması  için bu sıkıntılara katlanmak dahi AKP iktidarının halk desteğini kaybediyor olmasının göstergesi değil mi? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.