Hava Durumu

Teröre rağmen…

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 12:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 12:34
Bir ülkede terör olayları hızla tırmanır ve her geçen gün şehitlerimizin sayısı artar da, bu olayları önleyemeyen siyasi iktidarın olaylardan kısa bir süre sonra yapılan seçimlerde oylarını artırıp meclis çoğunluğunu yakalayabilmesi nasıl olanaklı olabilir?
Muhalefet partileri ilk seçimde toplam 291 milletvekili ile iktidar partisinin 258 milletvekiline karşı avantajlı durumda ve koalisyon hükümeti kurma şansını yakalamışken bu durumu nasıl elinden kaçırır da 5 ay içinde erken genel seçimle iktidarı eskisinden daha güçlü hale getirir?
MHP ikinci seçimin en çok milletvekili kaybedenidir; neden? Çünkü seçim sonrası muhalefet partilerine destek olmak yerine iktidar partisi AK Parti’ye destek olup onu tekrar tek başına iktidar yapmış,  ikinci seçimde de halk tarafından cezalandırılmıştır.
HDP, terör örgütüne destek veren görüntünün kurbanı olmuştur. CHP ise ana muhalefet olarak topluma gerekli güveni veremediği için ancak yerinde saymıştır.
Muhalefet partilerinin bu yanlışları ve basiretsizliklerini iktidar partisi AK Parti çok iyi değerlendirmiş, her gün artan terör olayları sonucu yüzlerce kişinin şehit edilmesi ve yaralanması karşısında çaresiz kalmasına karşın toplumda yarattığı algı metodu ile halkın çoğunluk oyunu alarak tek başına iktidar olmasını bilmiştir.
AK Parti başkanlık sistemindeki ısrarını devam ettirmektedir. Bunun için de yeni bir erken seçimi telaffuz etmektedir. Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi için yeterli sayıyı bulmak bakımından belki de yeni seçilen milletvekillerine “bu konularda yardımcı olun yoksa karışmam ha!” diye mesaj vermektedir.
Muhalefet partileri ve halkımızın dikkatine…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.