Hava Durumu

Yaşananlardan ders almak

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 06:59
Rusya ile tekrar iyi ilişkiler içine giriyoruz. Aynı şekilde İsrail ile. Sırada büyük olasılıkla Suriye var, sonrasında diğerleri. 
Bu ülkelerle ilişkilerimizi onlara kafa tutarak bozduk, şimdi ise özür dileyip alttan alarak düzeltmeye çalışıyoruz ama gerek ülkemizin itibarı ve gerekse siyasi iradenin itibarını da yerle bir ediyoruz.
Ülke içi ve ülke dışı politikaları kabadayı tavırla yürütmek olanaklı değildi. AK Parti ülke geleceğini değil, sadece  planını yaşama geçirmeyi düşündüğü için hep bu yola başvuruyor.
Yargıtay ve Danıştay’ı Saray’a bağlayacak yasanın milletin dikkatinin Atatürk Havalimanı katliamına yönelmesinden yararlanılarak çıkarılmış olması da düşündürücü. Yaşanan çeşitli olaylar iktidarın takkesini düşürdü, kelini gösterdi ama önemli olan halkın görebilmesinde. 
Komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmak elbette doğru bir yaklaşım. Ancak önemli olan bu ilişkileri Atatürk’ün ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini iyi anlayarak bu doğrultuda koruyabilmektir. Komşularla sıfır sorun vaadiyle 2002’de işbaşına gelen AK Parti iktidarıyla ülkemizle sorunsuz komşu kalmadı.
Gelişen dünyada ülkelerin birbirlerine gereksinimleri daha iyi anlaşılmaktadır. Rusya’dan doğalgaz aldığımız bizim de onlara sebze meyve verdiğimiz gerçeği, ülkeler arası ilişkilerin basit bir örneğidir. Dünyanın yaşanılabilir olmasında tüm ülkelerin katkıları kaçınılmazdır. İyi ilişkiler her yönüyle zorunludur .
Umarız yaşananlar ders olur, AK Parti taktiksel kafa tutuşlarından vazgeçer ve ülkemiz tekrar komşularıyla barış içinde yaşayan bir ülke olur. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.