Hava Durumu

Yedinci hükümet ve yedinci program

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2016 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 06:49
Yeni hükümetin programı 24 Mayıs 2016 günü TBMM’de Başbakan Binali Yıldırım tarafından okundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. ve AK Parti’nin 7. hükümeti olarak cumhuriyet tarihimizdeki yerini aldı. 14 yılda 7 hükümet her iki yılda bir hükümet demektir. Bu kadar sık hükümet değişikliği hangi ihtiyaçlardan kaynaklanmıştır.
 Başbakan Yıldırım hükümet programı ile ilgili sunuşunda “Başarılı çalışmalarını bugüne kadar sürdüren 64. Hükümetimizin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve bakanlar kurulu üyelerini yaptıkları hizmetleri için en kalbi duygularla tebrik ediyor, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedikten sonra hükümet değişikliklerinin halkımıza hizmet yarışında bir bayrak değişimi olduğunun altını çizmiştir. Başbakan bu anlatımı ile Davutoğlu ve sekiz bakanın çalıştıklarını ve fakat yorulduklarını o nedenle böyle bir değişime gidildiğini anlatmak istiyor herhalde ama bakanların çoğunluğunun yeni kabinede de yer alması bu düşüncesini doğrulamıyor.
Yine sunuşta Atatürk’ten övgü ile bahsetmesi doğru fakat Atatürk adına hiçbir şey bırakılmamış olması karşısında samimi değil.
14 yılda terör başta olmak üzere işsizlikten hayat pahalılığına yoksulluktan yolsuzluğa kadar her şey artmış, iç ve komşu ülkelerle barış yok olmuş, yasakların ise sınırı kalmamıştır. Oysa AK Parti hükümetlerinin sloganı 3Y ile yani YOKSULLUK, YOLSUZLUK ve YASAKLARLA mücadele idi.
AK Parti hükümetleri için bu sorunlar öncelikli değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün yetkileri, parti içi de dahil, elinde bulunduracağı bir sistemi getirmek. Davutoğlu da buna karşı çıkmanın kurbanı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.