Hava Durumu

Yeni mağdurlar yaratılmamalı

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 07:21
 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbeye teşebbüs olayından sonra binlerce kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve işinden atıldı. Gözaltına alınanların büyük bir kısmının sorgulaması devam ediyor. 
  Sorgulananlara yöneltilen iddialar; bunların anayasal düzeni değiştirip yerine bir başka düzen kuracakları, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs ettikleri, TBMM’yi çalışmaktan men etmeye teşebbüs ettikleri, silahlı terör örgütü üyesi oldukları, örgüte finansman yardımı yaptıkları v.s gibi suçlamalardır. 
  Uzun zamandır varlığı bilinen ve adına Fethullah Cemaati denilen bu oluşum, 17-25 Aralık operasyonu sonrasında terör örgütü diye anılmaya, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden sonra da silahlı terör örgütü olarak ifade edilmeye başlandı.
  Operasyonlar da hep bu isimle yapıldı ve yapılıyor. 17-25 Aralık operasyonu bir terör eylemi olarak görülüyor. Oysa bu operasyonla bir kısım yolsuzluk ve rüşvet ve kara para aklama gibi olaylar gündeme getirilmiş, bunu yapanlar polis, jandarma, hakim ve savcılar görevlerinden alınmış, haklarında soruşturmalar açılmıştı. 
  Soruşturma halen devam ediyor, yargı bu konuda henüz bir karar vermemiştir. 15 Temmuz  darbeye teşebbüs olayı ise tam anlamıyla silahlı terör olayıdır. Bunun failleri yakalanmış, tutuklanmış ve yargılanmayı bekliyorlar. 
  Cemaat diye adlandırılan dönemden beri bu oluşum içinde oldukları bilinenlerin de aynı suçlamalarla muhatap olmuş olmalarının hukuki bir dayanağı olmadığı kanaati mağduriyetleri de beraberinde getirecektir. Ergenekon, Balyoz davaları mağdurlarının acıları henüz dinmeden yeni mağdurlar yaratmamaya özen gösterilmelidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.