Hava Durumu

Diamond Tema Arnavut mu? Diamond Tema aslen nerelidir? Diamond Tema'nın babası...

İslam ile ilgili provokatif ifadelerinden dolayı hakkında yakalama kararı çıkarılan Diamond Tema'nın hayatı merak konusu oldu. Peki Diamon Tema Arnavut mu Türk mü? Diamond Tema aslen nereli? Diamond Tema'nın babası kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
Diamond Tema Arnavut mu? Diamond Tema aslen nerelidir? Diamond Tema'nın babası...

Diamond Tema 1994'te Arnavutluk Cumhuriyeti'nde dünyaya geldi. Gerçek adı Diamant Tema'dır. Aslen Arnavut göçmeni Türk'tür. Şimdilerde 30 yaşındadır. Hem Türk hem de Arnavut vatandaşıdır. Babasının ilk Türk Hollywood oyuncusu Muzaffer Tema olduğu öne sürülse de bu gerçeği yansıtmamaktadır. Babası Bardhyl Tema’dır. 

Bebeklik dönemini Arnavutluk'ta geçiren Diamond Tema 1996'da Türkiye'ye yerleşti. Eğitimine de burada devam etti. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun oldu. İlerleyen dönemlerde Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümüne başladı ancak tamamlamadı.

Eskiden dini İslam olmasına, Müslüman bir ailede büyümesine rağmen, herhangi bir dini görüşe bağımlığı olmadığını dile getiren Diamod Tema, düşüncelerinin Agnostik (bilinemezlik) ile Septik (kuçkucu) arasında olduğunu ifade etmektedir. 

 2014'te gittiği askerlik vazifesini Şırnak'ta yaptı (12 ay boyunca). Eğitim hayatının ardından medya sektöründe çalışmaya başladı. Kameraman olarak mesleğe giriş yaptı ve 2 yıl belgesel kameranı olarak çalıştı. 2 yıl yerel bir televizyon kanalında genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. 

İstanbul Belediyesi için Osmanlı Tarihini anlatan belgeseller çekti. 2017'de kendi blog sayfasını kurdu ve sosyal medya kanalları üzerinden paylaşımlar yapmaya başladı. 5 yıldan beri YouTube kanalında tarih, felsefe, din ve bilim videoları yayınlamaktadır.

Diamond Tema'nın 2022'de yayınlanan Agnostisizm ve İlahi Tragedya isimli kitabı mevcuttur. İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Arnavutça ve Türkçe bilmektedir. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.